Bol köpüklü Türk kahvesi yapmanın sırrı bulundu. Kaynanaları çatlatacak formülü açıkladılar

Ne yaparsanız yapın hazırladığınız Türk kahvesi bir türlü köpüklü olmuyor veya köpüğü her fincana eşit yayamıyorsanız bu yöntem tam da size göre. Bu yöntem ile hazırlayacağınız Türk kahvesi her zaman bol köpüklü olacak ve adeta köpüğü fincanlara sığmayacak. İşte köpüklü Türk kahvesinin sırrı

Bol köpüklü Türk kahvesi yapmanın sırrı bulundu. Kaynanaları çatlatacak formülü açıkladılar

Türk kahvesi, Türk kültüründe en çok sevilen ve en çok tüketilen içeceklerin başında gelir. Türk kahvesinin her ne kadar seveni olsa da sevmeyeni de çoktur.

Türk kahvesini yapımı çok kolay gibi görünebilir. Ancak Türk kahvesinin en önemli unsuru, bol köpüklü olmasıdır.

Birçok yöntem denemenize rağmen Türk kahveniz köpüklü olmayabilir. Ya da köpüğün oluşmasını engelleyen hatalar yapıyor olabilirsiniz.

Bu yöntem ile hazırlayacağınız Türk kahvesi her zaman bol köpüklü olacak ve adeta köpüğü fincanlardan taşacak hale gelecek!

İşte köpüklü Türk kahvesinin sırrı…

KÖPÜKLÜ TÜRK KAHVESİNİN PÜF NOKTALARI

Köpüklü Türk kahvesi yapmak için bazı küçük püf noktalar mevcuttur. Köpüklü bir Türk kahvesi için ilk dikkat etmeniz gereken unsur, kullandığınız kahvenin yakın zamanda kavrulmuş olmasıdır.

Bol köpüklü Türk kahvesi yapmanın sırrı bulundu. Kaynanaları çatlatacak formülü açıkladılar

Aynı zamanda köpüklü Türk kahvesi için kullanacağınız cezve de büyük bir önem taşıyor. Bu nedenle kahve makineleri veya çelik cezve kullanmak yerine, bakır cezve tercih etmelisiniz.

Türk kahvesinin köpüklü olması için kullanacağınız su, önemlidir. Kullanacağınız suyun içme suyu olmasına ve soğuk su olmasına özen gösterin.

Türk kahvesi yapılırken yapılan en sık hatalardan biri, kahveyi pişirirken karıştırmaktır. Bu nedenle kahveyi ocağa almadan önce mutlaka güzelce karıştırmalısınız.

Kısık ateşte pişirdiğiniz kahvenin bol köpüğünü fincanlara pay ederken dikkatli olmalısınız. Köpüren Türk kahvesini bir kaşık yardımıyla fincanlara pay edin.

Ardından cezveyi tekrar ocağa alın ve kahvenin kabarmasını bekleyin. Kabardıktan sonra tekrar aynı işlemi yapın. Bu işlemi birkaç defa tekrarladığınızda Türk kahveniz bol köpüklü olacak!

TÜRK KAHVESİ NASIL YAPILIR?

Sade Türk kahvesi için, 1 tatlı kaşığı kahve ve 1 fincan su yeterli olacak. Eğer kahvenizi az şekerli yapmak istiyorsanız; 1 tatlı kaşığı kahve, yarım çay kaşığı şeker veya yarım kesme şeker ve 1 fincan su yeterli olacak.

Orta şekerli Türk kahvesi için ise 1 tatlı kaşığı kahve, 1 küp şeker veya 1 çay kaşığı şeker ve 1 fincan su yeterli olacaktır.

Şekerli bir Türk kahvesi için ise 1 tatlı kaşığı kahve 2 tane küp şeker veya 2 çay kaşığı şeker ve 1 fincan su yeterli olacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin