Tıkanmış tek delik kalmayacak: Duş başlığı kirecini 1 malzemeyle şipşak yok edeceksiniz. Kireçlenen duş başlığını tek seferde açmak mümkün

Kireçlenen duş başlıkları zaman içerisinde tıkanır ve işlevini yitirir. Fakat yalnızca tek bir malzemeyle duş başlığında kireci kolayca yok edebilirsiniz. O halde haberimizi okuduktan sonra denemek için hemen banyoya koşun! İşte kireçlenen duş başlığını tek seferde açmanın yolu

Tıkanmış tek delik kalmayacak: Duş başlığı kirecini 1 malzemeyle şipşak yok edeceksiniz. Kireçlenen duş başlığını tek seferde açmak mümkün

Duş başlıkları, kullanım nedeniyle zamanla kireçlenme eğiliminde olan malzemelerdendir. Suda bulunan yüksek kireç oranı, şampuan veya sabun kalıntıları gibi pek çok neden kireçlenmeye neden olur.

Kireçlenen bir duş başlığı ise tıkanarak, suyun az akmasına neden oluyor. İlk günkü performansını yitiren duş başlıklarını bu nedenle temizlemek önem taşıyor.

Piyasada pek çok kireç çözücü ürünler olsa da zararlı kimyasal içerikli bu ürünler yerine mutlaka doğal yöntemleri tercih etmelisiniz.

İşte duş başlığında kirecin kökünü kazıyan etkili yöntemler…

DUŞ BAŞLIĞI NE SIKLIKTA TEMİZLENMELİ?

Duş başlığını hiç temizlemediyseniz veya su akışında azalma varsa hemen temizlenmesi gerekir.

Duş başlığını en az iki ayda bir veya suyun sert olduğu bir bölgede yaşıyorsanız daha sık temizlemelisiniz.

Düzenli temizlik aynı zamanda duş başlığının içinde küf ve bakteri oluşumunun sınırlandırılmasına da yardımcı olacaktır.

Tıkanmış tek delik kalmayacak: Duş başlığı kirecini 1 malzemeyle şipşak yok edeceksiniz. Kireçlenen duş başlığını tek seferde açmak mümkün

DUŞ BAŞLIĞI KİRECİNİN KÖKÜNÜ KAZIYAN DOĞAL YÖNTEMLER

Temizlikte en çok kullandığımız ürünlerden biri şüphesiz, beyaz sirkedir. İçerdiği güçlü özellikleri sayesinde neredeyse temizliğin her alanında kullanılan beyaz sirke, kireçlenmiş duş başlıkları için de harika bir çözümdür.

Duş başlığındaki kirecin kökünü kazımak için, yalnızca bir miktar sirkeye ihtiyacınız olacak. Öncellikle duş başlığını yerinden çıkartın.

Ardından duş başlığı deliklerini bir diş fırçasıyla ovalayın. Uygun bir kabın içerisini bir miktar beyaz sirke ve bir miktar su ile doldurun.

Kireçlenmiş duş başlığını bu karışımda en az 1 gün boyunca bekletin. Ertesi gün duş başlığını sirkeli sudan çıkartın ve diş fırçasıyla tekrar ovalayarak kürdan ile delikleri açın.

Limon suyu da en az sirke kadar etkili bir yöntemdir. Limon suyu mineral birikintilerinin çözülmesine yardımcı olacak asitler içerir.

Bu nedenle limon suyu, kireçlenmiş ve kararmış duş başlıklarını temizlemede başarılı sonuç veren doğal yöntemlerden biridir.

Öncelikle duş başlığını çıkarın ve eski bir diş fırçasıyla ovun. Ardından duş başlığının sığacağı büyüklükte bir kabın içerisine limon suyunu ilave edin.

Limon suyuna duş başlığını koyarak en az 3-4 saat bekletin. Süre sonunda duş başlığını çıkarın ve yine diş fırçasıyla ovalayarak bir kürdan yardımıyla iyice temizleyin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin