Tencerenin kenarına bir tutam sürmeniz yeterli: Sütünüz saatlerce kaynasa dahi taşmayacak

Süt taşmasını engelleyecek pratik yöntem bulundu. Bu formül sayesinde sütünüzü saatlerce kaynatsanız dahi taşmayacak. İşte kimsenin bilmediği o pratik yöntem...

Tencerenin kenarına bir tutam sürmeniz yeterli: Sütünüz saatlerce kaynasa dahi taşmayacak

Yoğurt mayalama işlemi esnasında yahut çiğ sütü çeşitli şekilde işleyebilmek için sütün kaynatılması hemen her evde sıklıkla yapılmaktadır.

Ancak süt kaynatırken pek çoğumuzun da ortak problemi şüphesiz sütün aniden kabararak taşmasıdır. Sütün taşmasını engellemek için çeşitli yöntemler bulunurken, bu yöntemlerin en etkili ve pratik olanı bulundu.

İşte hem sütün taşmasını engelleyecek hem de başında durmanıza gerek kalmayacak o pratik formül...

SÜTÜNÜZ SAATLERCE KAYNASA DA TAŞMAYACAK

Sütün taşmasını engelleyebilmek için birbirinden farklı pek çok yöntem bulunsa da bu yöntemlere başka bir soluk getirecek formül bulundu.

Sütün saatlerce kaynasa dahi taşmasına engel olacak bu yöntem ile ocağın başında uzun süre kalmanıza gerek kalmayacak.

 

Sütün kaynadıkça taşmasını engelleyecek yöntemlerin başında şüphesiz zeytinyağı formülü gelirken, zeytinyağını sütü kaynattığınız tencerenin kenarlarına sürmeniz yeterli gelecektir.

Zeytinyağını tencerenin kenarlarına pratik şekilde sürebilmek için peçete ile işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede elinize dahi bulaşmadan tencerenizin tüm kenarlarını zeytinyağı ile çevreleyebileceksiniz.

Zeytinyağı yönteminin yanı sıra sütün taşmasına engel olan bir diğer formül ise esasında hepimizin evinde uyguladığı tahta kaşık yöntemidir.

Tahta kaşığı sütü kaynattığınız tencerenin üzerine koymanız da sütün kaynayarak taşmasını engelleyecek bir diğer pratik yöntemler arasındadır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin