Faydalarını duyan bardak bardak içiyor: Sütün içine bir miktar eklemeniz yeterli

Baharatlar, yemeklere lezzet katan faydalı besinlerdir. Ancak bu baharatı sütün içerisine ekleyip tüketince, sağlımıza olan etkileriyle tam bir güç deposu oluşturuyor. Faydalarını öğrendikten sonra içmeden duramayacaksınız! İşte süte mutlaka eklemeniz gereken o baharat ve faydaları

Faydalarını duyan bardak bardak içiyor: Sütün içine bir miktar eklemeniz yeterli

Süt, sağlığımız için güçlü vitamin ve minerallere sahip olan en faydalı içeceklerden biridir. Bol kalsiyum içeren süt, kemik ve diş sağlığımızı korumada oldukça güçlüdür.

Kolesterol ve tansiyon seviyelerini dengeleyen süt, kan basıncını da düşürür. Aynı zamanda uykusuzluğa çözüm olur.

Ancak sütün içerisine ekleyeceğiniz zerdeçal, tüm bunlar dışında birçok faydayı beraberinde getirerek sağlığımız için güçlü etkiler yaratıyor.

ZERDEÇALLI ALTIN SÜTÜN FAYDALARI

Zerdeçal, ‘curcumin’ adı verilen bir madde içerir. Bunun en bilinen faydası ise, beyin sağlığını koruyarak hafızayı kuvvetlendirdiğidir.

Kansere karşı da koruma sağlayan bu madde, karabiber ve zeytinyağıyla birleştiğinde daha güçlü faydaları beraberinde getirir.

Altın süt’ olarak anılan bu güçlü karışım hem bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlar hem de uzunca süre tokluk hissi verir.

Vücudu yenileyen ve dinlendiren altın süt, mide ve bağırsak sağlığını etkili şekilde korur ve destekler. Sindirim sistemini rahatlatan altın süt aynı zamanda vücudu toksinlerden arındırır.

Faydalarını duyan bardak bardak içiyor: Sütün içine bir miktar eklemeniz yeterli

ZERDEÇALLI ALTIN SÜT MALZEMELERİ

1 su bardağı yarım yağlı süt

1 çay kaşığı toz zerdeçal

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı

Karanfil

ZERDEÇALLI ALTIN SÜT YAPILIŞI

Öncelikle bir cezvede sütü ılıtın. Süt ılıdıktan sonra içerisine zerdeçalı ilave edin ve bu şekilde kaynamaya bırakın.

5 dakika kadar kaynattıktan sonra içerisine karabiberi ve tarçını ilave edin. İsteğe bağlı olarak zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağı da ekleyebilirsiniz. Şifa olsun!

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce mutlaka bir uzman görüşü alın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin