Tamirci masrafından kurtaracak formül bulundu: Ütü içinde tek bir kireç tanesi dahi kalmayacak. Ütü kireci nasıl temizlenir?

Ütü içerisinde oluşan kireci temizlemenin pratik yolu bulundu. Bu yöntem sayesinde ütü içerisinde tek bir kireç tanesi dahi kalmayacak. İşte ütü içindeki kireci temizlemenin pratik yolu...

Google Haberlere Abone ol
Tamirci masrafından kurtaracak formül bulundu: Ütü içinde tek bir kireç tanesi dahi kalmayacak. Ütü kireci nasıl temizlenir?

Ütü içerisinde zamanla kireç oluşumu meydana gelebilmektedir. Ütü içerisinde zamanla oluşan kireç oluşumu ütünün veriminin büyü ölçüde düşmesine neden olurken, ütünün istenilen sonuçta ütüleyememesine neden olabilmektedir.

Ütü içerisinde oluşan kireçlenmeler ütünün iç bölümünde çeşitli tıkanmaların yaşanmasına neden olurken, kirecin düzenli olarak temizlenmemesi ütülediğiniz kıyafete dahi çeşitli deformelerin oluşturmasına neden olmaktadır. Ütü içerisinde oluşan kireci evde kısa süre içerisinde temizleyebilmek için bu yöntemi deneyebilirsiniz. İşte ütü içerisindeki kireci temizlemenin pratik yolu...

ÜTÜ İÇERİSİNDE TEK BİR KİREÇ TANESİ DAHİ KALMAYACAK!

Ütü içerisinde oluşan kireci kısa süre içerisinde temizleyebilmek ve ütünün ilk günkü formuna yeniden kavuşmasını sağlayabilmek için uygulanması gereken belli başlı pratik yöntemler bulunmaktadır. İşte ütü içerisinde oluşan kireçleri temizlemenin pratik ve etkili o yolu...

 

İlk olarak uygun bir kabın içerisine bir miktar kadar sıcak suyu alın. Sıcak suyu üzerine bir miktar da limon tuzu ilave edin. Limon tuzunun sıcak suyun içerisinde tamamıyla erimesini sağlayın.

Eriyen limon tuzunu ütünün su haznesine boşaltın. Ardından ütünüzü prize takarak çalıştırın ve içerisindeki limon tuzlu suyu bitirene dek buhar yapmaya başlayın. Bu yöntem limon tuzu ile birlikte tıkalı olan tüm bölmelerin açılmasına yardımcı olacaktır.

Limon tuzlu suyun ütü içerisinden tamamıyla bittiğini gördükten sonra içerisine normal su koyun ve yine bolca buhar yapmaya başlayın. Ütünün içinde çok fazla kireç birikmemesi için ütü içerisine içme suyu koymayı deneyebilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin