Soğanın en şifalı tüketim şekli belli oldu: Böyle tüketildiğinde faydasını 10'a katlıyor. Meğer yıllardır yanlış tüketiyormuşuz

Soğan, pek çok farklı formda tüketilen ve her yemeğe ayrı lezzet katan şifalı besinlerden biridir. Ancak Prof. Dr. Canan Karatay'a göre soğanın tüm faydalarından yararlanmak için onu doğru şekilde tüketmek gerekir. İşte soğanın faydasını artıran tüketim şekli

Soğanın en şifalı tüketim şekli belli oldu: Böyle tüketildiğinde faydasını 10'a katlıyor. Meğer yıllardır yanlış tüketiyormuşuz

Kök bitkiler, içerdiği güçlü vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sayesinde sağlığımıza bir yığın potansiyel yarar sunar.

Bunlardan biri de şüphesiz, soğandır. Soğan, Türk mutfağında severek tüketilir ve her yemeğe ayrı bir lezzet katar.

Soğan içerisinde A, C ve B grubu vitaminlerin, barındırırken ayrıca kükürt, kalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi önemli minerallere sahiptir.

Soğan pek çok farklı formda tüketilse de tüm faydalarından en iyi şekilde verim alabilmek için onu doğru tüketmek gerekir.

Soğanı mutlaka böyle tüketin...

SOĞANI BÖYLE TÜKETİN!

Yemeklerin vazgeçilmezi olan ve tam bir şifa deposu olan soğanı çiğ olarak tüketmek, tüm etkilerini katbekat artırır.

Çiğ soğan sağlık açısından birçok fayda sunan günlük mutfak malzemelerinden biridir. İçeriğinde bol miktarda vitamin, mineral ve güçlü bitkisel bileşikler barındırır.

Bu bileşikler, çiğ soğanın sağlık üzerindeki etkilerini doğrudan etkiler ve pek çok hastalığın önlenmesine yardımcı olabilir.

Öncelikle çiğ soğan yüksek miktarda C vitamini içerir. C vitamini, güçlü bir antioksidan olarak serbest radikallerle savaşır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Aynı zamanda çiğ soğanda bulunan kükürt bileşikleri, vücudun detoksifikasyon süreçlerine katkıda bulunur ve çeşitli kanser türlerine karşı koruma sağlar.

Öte yandan çiğ soğan kalp sağlığı üzerinde de olumlu etkilere sahiptir. Yüksek miktarda flavonoid içeriği, özellikle quercetin, kalp hastalıklarına karşı koruyucu bir rol oynar.

Soğanın en şifalı tüketim şekli belli oldu: Böyle tüketildiğinde faydasını 10'a katlıyor. Meğer yıllardır yanlış tüketiyormuşuz

Aynı zamanda soğanın içinde bulunan kükürt, kan inceltici bir görev üstlenerek kalp krizi riskinin önüne geçer. Yüksek tansiyonu da önlemeye yardımcı olur.

Bu bileşenler kan basıncını düşürmeye ve damar sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur. Böylece düzenli çiğ soğan tüketimi, kalp-damar sistemi sağlığı için önemli bir destektir.

Ayrıca çiğ soğanın içeriğinde bulunan prebiyotik lifler sindirim sistemini destekler. Bu lifler, sağlıklı bağırsak florasının gelişimine yardımcı olur ve böylece sindirim sağlığını iyileştirir.

Düzenli çiğ soğan tüketimi, sindirim sorunlarının hafifletilmesine ve bağırsak sağlığının korunmasına yardımcı olan en şifalı yöntemlerden biridir.

Çiğ soğan ayrıca kan şekerini düzenleme özellikleri ile bilinir. İçerdiği mineraller ve diğer fitokimyasallar, kan şekeri seviyelerini düzenleyerek diyabetle mücadele sağlar.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin