Saç boyatmak orucu bozar mı, oruçluyken saç boyanır mı, saç boyatmak günah mı?

Oruçluyken saç boyatmanın orucun bozulmasına neden olup olmadığı merak edilen konular arasında yer alırken, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan açıklama gecikmedi. İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Saç boyatmak orucu bozar mı, oruçluyken saç boyanır mı, saç boyatmak günah mı?

Oruç ibadetini yerine getiren kişilerin arama motorlarında sıklıkla arattığı konulardan bir tanesi de oruçluyken saç boyanır mı, oruçluyken saç boyamak orucun bozulmasına neden olur mu? gibi sorular olurken konuya ilişkin detaylı açıklama Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan geldi.

Saç boyamak orucu bozar mı? sorusunun cevabı oruç ibadetini yerine getirenlerin merak ettiği konular arasında yer alıyor.  Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden konuya ilişkin detaylı bir açıklama gerçekleştirdi.

Öyleyse oruçluyken saç boyamak ya da makyaj yapmak orucun bozulmasına neden olur mu?

ORUÇLUYKEN SAÇ BOYAMAK ORUCU BOZAR MI?

Ramazan ayının gelişiyle birlikte oruç ibadetini yerine getiren pek çok kişinin kafasına yer yer takılan konulardan biriydi saç boyamanın orucu bozup bozmaması.

Diyanet İşleri Başkanlığı da resmi web sitesinden oruçluyken saç boyamanın orucu bozup bozmadığına ilişkin açıklamasını yaptı.

 

İşte Diyanet İşleri'nin gerçekleştirmiş olduğu o açıklama. "Oruç, bir şey yemek, içmek ve cinsel ilişkide bulunmaktan dolayı bozulur. Makyaj yapmak, saç boyamak ve saç bakımı bu kapsamda olmadığından orucu bozmaz."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin