Ramazanda cinsel ilişkiye girilir mi, Ramazanda cinsel ilişkiye girmek günah mı?

Ramazanda cinsel ilişkiye girmenin günah olup olmadığı merak edilen konular arasında yer alırken, açıklama Dinayet'ten geldi. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Ramazanda cinsel ilişkiye girilir mi, Ramazanda cinsel ilişkiye girmek günah mı?

Ramazan ayının gelişiyle birlikte pek çok kişinin ortak sorularından bir tanesi "Ramazan ayında cinsel ilişkiye girmek günah mı?" olurken, detaylı bilgi Diyanet İşleri'nden geldi.

Mübarek ramazan ayında, oruç ibadetini yerine getirecek olan Müslümanlar, iftar sonrasında cinsel ilişkiye girilip girilmeyeceğini merak ederken, "Din İşleri Yüksek Kurulu" konuya ilişkin detaylı açıklama yaptı.

Peki ya Ramazan ayında cinsel ilişkiye girilir mi, Ramazan ayında cinsel ilişkiye girmek günah. mı?

RAMAZAN AYINDA CİNSEL İLİŞKİYE GİRMEK GÜNAH MI?

Ramazan ayına yalnızca bir gün kala arama motorlarında sıklıkla aratılan başlıklardan bir tanesi de şüphesiz "Ramazan ayında cinsel ilişkiye girilir mi?" sorusu olurken, konuya ilişkin açıklama elbette Din İşleri Yüksek Kurulu' ndan geldi.

Ramazan ayında cinsel ilişkiye girilip girilmeyeceği şu şekilde açıklandı. "Oruç, imsak (fecr-i sâdık) vaktinden güneşin batımına kadarki süre içinde yeme, içme ve cinsel ilişkiden, ibadet niyetiyle uzak durmaktır.

Yani oruç gündüz tutulur. Ramazan geceleri için yeme, içme ve cinsel ilişki yasağı söz konusu değildir. Dolayısıyla iftar ile imsak arasında yemek, içmek ve eşlerin cinsel ilişkide bulunmasında bir sakınca yoktur.

Nitekim Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurulmaktadır: “Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helal kılındı.” (Bakara, 2/187)."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin