Restoranda yemek fotoğrafı paylaşanlar dikkat! Binlerce lira ödemek zorunda kalabilirsiniz. Bu da oldu

Çin'de bir sosyal medya kullanıcısının başına öyle bir şey geldi ki bu haberi okuyanlar gittikleri restoranlardan yemek fotoğrafı paylaşmaktan vazgeçebilir. İşte bir fotoğraf paylaştığı için 460 bin liralık hesap gelen kadının hikayesi...

Google Haberlere Abone ol
Restoranda yemek fotoğrafı paylaşanlar dikkat! Binlerce lira ödemek zorunda kalabilirsiniz. Bu da oldu
Daily Star

Teknoloji devrindeyiz ve sosyal medya hepimizin hayatlarında çok önemli bir yerde. 

Gittiğimiz konseri de izlediğimiz filmi de yediğimiz yemeği de sosyal medyada arkadaşlarımızla paylaşmaktan keyif alıyoruz. Fakat bu her zaman eğlenceli olmuyor.

Tıpkı Çin'de yaşayan Wang adlı kadın gibi. Wang, arkadaşıyla birlikte Güneybatı Çin'in Kunming kentindeki bir güveç restoranında yemek yiyordu. Arkadaşlarına ve takipçilerine neler yaptığını göstermek için Çin uygulaması WeChat'i kullanmaya karar verdi. Takipçilerine restoranın ve yediği yemeklerin fotoğrafını gösterdi.

Buraya kadar her şey çok normaldi. Sonra hesabı istedi. İşte o an neye uğradığını şaşırdı.

460 bin liralık bir hesap gelmişti. Bunun kendisine ait olmadığını söyledi ama kasaya gittiğinde siparişlerin onun masasından verildiğini söylediler ve üstelik haklılardı.

BU NASIL OLDU?

Wang'ın sosyal medyada paylaştığı fotoğrafa masasındaki QR kod da gözüküyordu. Takipçilerinden bazıları onun QR kodunu okutarak masaya yemek sipariş etmişlerdi. Edilen siparişler arasında 2.580 sipariş kalamar, 1.850 sipariş ördek kanı (bölgede popüler bir lezzet) ve 9.990 porsiyon karides ezmesi vardı.

Kadın, hatasını kısa sürede fark edip internetteki paylaşımı sildi ve restoran sahipleri anlayış göstererek ondan bu ücreti almadı. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin