Pul biber yerine talaş yiyor olabilirsiniz aman dikkat! Pul biberin sahte olduğunu belirten yöntem belli oldu

Gıda dolandırıcılığına bir yenisi daha eklendi. Dolandırıcılar, 1 kilogram pul biber elde etmek için 10 kilogram bibere ihtiyaç duyulduğundan , talaş gibi farklı materyalleri içerisine ekliyor. Bundan sonra pul biber alırken bu unsurlara mutlaka dikkat edin. İşte sahte pul biberi anlamanın yöntemi

Pul biber yerine talaş yiyor olabilirsiniz aman dikkat! Pul biberin sahte olduğunu belirten yöntem belli oldu

Baharatlar, her yemeğe lezzet katan ve sağlığımız için birçok fayda sunan besinlerdir. Pul biber de hem lezzetli hem de faydalı baharatların başında gelir.

Mutfakta en sık kullandığımız baharatlardan biri olan pul biber, biz farkında olmasak bile sahte olabiliyor. Bu da pul biber yerine, talaş tükettiğinize işaret ediyor.

Dolandırıcılar tarafından talaş üzerine gıda boyası ve aroma ilave edilerek, pul biber görünümü elde ediyor. Bu durumda dolandırıcı satıcılar sağlığımızı resmen hiçe sayıyor.

Günümüzde her geçen gün, sahte pul biberin satışının yaygınlaşması sonucu, gerçek pul biberi anlama yöntemleri de devreye giriyor.

İşte sahte pul biberi kolayca anlamanın tüyosu...

SAHTE PUL BİBERE DİKKAT!

Sahte pul biberi ayırt etmek için birkaç ipucu bulunmaktadır. Öncelikle pul biberin sahte olup olmadığını anlamak için, su testi yapabilirsiniz.

Pul biber suya döktüğünüzde eğer suyun rengi kırmızı oluyorsa, o pul biber ne yazık ki sahtedir. Çünkü suyun bu renkte olması, kullanılan gıda boyasının çözüldüğüne işarettir.

Pul biber yerine talaş yiyor olabilirsiniz aman dikkat! Pul biberin sahte olduğunu belirten yöntem belli oldu

Pul biberi suya koyduğunuzda çok az miktarda renk veriyorsa, o pul biber gerçektir. Sahte pul biberi anlamanın bir diğer etkili yöntemi ise, koku testidir.

Sahte pul biber, yapay ve hoş olmayan kokuya sahiptir. Eğer ürünün kokusu zayıf, garip veya kimyasal bir kokuya sahipse o pul biber sahtedir.

Gerçek pul biber ise kendine has acı ve hoş bir kokuya sahiptir. Orijinal pul biberin karakteristik bir acı biber kokusu vardır.

Renk ve görünüş de sahtecilik belirtileri arasında yer alır. Orijinal pul biber genellikle canlı bir kırmızı renge sahiptir.

Eğer ürün soluk, donuk veya farklı bir renkte ise, sahte olabilir. Ayrıca içerisinde talaş gibi farklı materyallerin bulunup bulunmadığını kontrol etmek de önemlidir.

Eğer bir pul biber markası normal piyasa fiyatının çok altında bir fiyat sunuyorsa, bu durum da şüpheli olabilir. Çünkü kaliteli malzemelerin üretimi belirli bir maliyetle gerçekleşir.

Bu ipuçlarına dikkat ederek, pul biberinizi orijinal ve güvenilir bir şekilde satın alabilirsiniz. Sahte ürünlerden kaçınmak hem lezzet hem de sağlık açısından önemlidir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin