Puf puf kabarıyor yumuşacık oluyor: Kahvaltı sofralarına yakışacak sıcacık poğaça tarifi belli oldu. Tepsiden taşan puf poğaça tarifi

Kahvaltı sofralarına yakışacak leziz bir poğaça tarifini sizler için paylaştık. Kabarmasıyla adeta bulutları kıskandıracak puf puf poğaçanın müptelası olacaksınız. İşte puf puf kabaran poğaça tarifi ve malzemeleri

Puf puf kabarıyor yumuşacık oluyor: Kahvaltı sofralarına yakışacak sıcacık poğaça tarifi belli oldu. Tepsiden taşan puf poğaça tarifi

Poğaça, kahvaltı sofralarının baş tacı olan en lezzetli hamur işlerinden biridir. Çay saatlerinin eşlikçisi olan çeşit çeşit poğaçaların her birinde ayrı lezzet vardır.

İç dolgusunu dilediğiniz gibi hazırlayacağınız bu tarifte biz kaşar peynirini tercih ettik. O halde fırınınızı ısıtın ve puf puf kabaran poğaçanızı hazırlamaya başlayın.

İşte puf puf kabaran poğaça tarifi

PUF PUF POĞAÇA MALZEMELERİ

2 yumurta akı

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı ılık su

1 paket instant maya

4 yemek kaşığı şeker

6 su bardağı un

1 yemek kaşığı tuz

Kaşar peyniri

Yumurta sarısı

Sıvı yağ

Puf puf kabarıyor yumuşacık oluyor: Kahvaltı sofralarına yakışacak sıcacık poğaça tarifi belli oldu. Tepsiden taşan puf poğaça tarifi

PUF PUF POĞAÇA TARİFİ

Öncelikle uygun bir kabın içerisine yumurta akını alın. Ardından üzerine sütü, sıvı yağı, ılık suyu, mayayı ve şekeri ekleyerek güzelce karıştırın.

Ardından unu yavaş yavaş ilave edin. Her unun kalitesi farklı olabileceğinden unu mutlaka kontrollü olarak ekleyin.

Ardından üzerine tuzu da ilave ederek spatula ile karıştırın. Hamurunuz katı kıvama gelene dek karıştırın ve tezgaha alarak yoğurun.

Elde ettiğiniz hamuru yoğurma kabına tekrar alın ve üzerini streçleyin. Kabın üzerini bir örtü ile sarın ve yaklaşık 1 buçuk saat kadar mayalamaya bırakın.

Eğer maya süresi beklemek istemiyorsanız fırınınızı 50 dereceye alın ve poğaça hamurunu 45 dakika bu şekilde mayalandırabilirsiniz.

Bulut gibi kabaran hamuru açın ve tezgahın üzerine hafifçe un serpiştirin. Tezgah üzerinde hamuru bir iki kez yoğurarak havasını alın.

Ardından hamuru 20 eşit parçaya bölün ve beze şeklini verin. Bir fırın tepsisin içine pişirme kağıdı açın. Daha sonra elde ettiğiniz bezelerden birini alın ve hafifçe genişletin.

Hazırladığınız iç harcı poğaça hamurunun içerisine yerleştirin. Hamurun uç kısımlarını güzelce birleştirin ve elinizle yuvarlayarak tepsiye yerleştirin.

Tüm bezeleri bu şekilde bitirdikten sonra tepside üzerini örterek 45 dakika mayalandırın. Ya da fırının 50 derece ısısında 20 dakika kadar mayalandırabilirsiniz.

Bir kasenin içine yumurta sarılarını ilave edin ve sıvı yağla birlikte karıştırın. Mayalanan poğaça hamurlarının üzerine yumurta sarısını sürün.

Son olarak poğaçaların üzerine çörek otu ve susam serpiştirin. Fırını alt-üst olarak çalıştırın ve 185 derecelik fırında poğaçalarınızı verin. 20 dakika kadar pişirmeye bırakabilirsiniz.

Süre sonunda poğaçaları fırından alın ve ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz. Yumuşacık oluyor puf puf kabarıyor. Afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin