Portakalı sakın böyle yemeyin: Portakalı zehre dönüştüren o hata bulundu. Meğer senelerdir sağlığımızla oynuyormuşuz

Kış hastalıklarına karşı koruyucu bir kalkan olan portakal, sağlığımız için en faydalı meyvelerden biridir. C vitamini açısından zengin olan portakalı yanlış tüketmek, ne yazık ki tüm faydasını zarara çevirebilir. Portakal tüketirken sakın ama sakın bu hatayı yapmayın...

Portakalı sakın böyle yemeyin: Portakalı zehre dönüştüren o hata bulundu. Meğer senelerdir sağlığımızla oynuyormuşuz

Portakal, sağlığımız için güçlü vitamin ve minerallere sahip olan en sağlıklı ve en lezzetli kış meyvelerinden biridir. Portakal sağlığımız için birçok fayda sunar.

Portakalın en bilinen faydası, bol miktarda C vitamini içerdiğidir. Bu da portakalı, kış aylarında mutlaka tüketilmesi gereken meyveler arasında ilk sıraya taşır.

Çünkü C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu enfeksiyonlara karşı korur ve aynı zamanda hastalıklara karşı vücut direncini artırır.

Aynı zamanda demir emilimini sağlar. Faydaları saymakla bitmeyen portakal, kalp sağlığını korur, yağ yakımını hızlandırır, iltihap oluşumunu azaltır, cildi korur ve yaşlanmayı geciktirir.

Bu mucizevi güçlü faydalara sahip olan portakalın eşsiz faydalarından yararlanmak için onu doğru koşulda tüketmek gerekir.

İşte portakal tüketirken dikkat etmeniz gereken o unsur...

PORTAKAL TÜKETİRKEN DİKKAT

Kış aylarının en şifalı ve en lezzetli meyvelerinin başında gelen portakal sağlığımız için güçlü faydalara sahiptir.

Portakalı sakın böyle yemeyin: Portakalı zehre dönüştüren o hata bulundu. Meğer senelerdir sağlığımızla oynuyormuşuz

Portakala içerdiği güçlü C vitamini ile, özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi gereken meyvelerden biridir.

Ancak portakalın faydalarından ve özellikle de C vitamininden yararlanmak için onu doğru şekilde tüketmek gerekiyor.

Portakalı aç karnına tüketmek, ne yazık ki bazı sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. C vitamini açısından zengin olan besinleri aç karnına tüketmek, mide ve sindirim sorunlarını tetikliyor.

Portakal güçlü bir asidik özelliğe sahip olduğu için onu aç karnına tüketmek, mide ekşimesi ve mide rahatsızlığı gibi sorunları kaçınılmaz hale getiriyor. Ayrıca mide duvarını tahriş ediyor.

Özellikle ülser veya gastrit gibi mide rahatsızlıklarını varsa, portakal gibi güçlü asidik özelliklere sahip olan meyvelerini aç karnına tüketmemeye özen gösterin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin