Milyonlarca insan aynı hatayı yapıyor. Limonu böyle tüketmeyin

Limon, bol C vitamini içeren faydalı ve lezzetli besinlerden biridir. Limon her ne kadar faydalı bir besin olsa da bazı tüketim şekillerini, limonun tüm faydasını katbekat artırır. İşte limon tüketirken tüm faydasını 5'e katlayan tüketim şekli

Milyonlarca insan aynı hatayı yapıyor. Limonu böyle tüketmeyin

Limon, sağlığımız için en faydalı besinlerin başında gelir. Limonun en bilinen faydası, C vitamini deposu olduğudur.

Limondaki bol C vitamini, vücudumuzun hastalıklara karşı direnç seviyesini artırır. Bağışıklık güçlendirmede etkili olan C vitamini bizi, grip veya nezle gibi soğuk algınlığına karşı korur.

Tüm bunların yanı sıra limon; kalp krizi riskini en aza indirir, kansızlığa iyi gelir ve sindirim sistemini destekler.

Limon çok yönlü bir besindir. Çünkü limon pek çok farklı şekilde tüketilir. Limonun suyu, kabuğu, meyvesi ve yağı kullanılır.

Limon güçlü faydalarının yanı sıra girdiği her yemeğe ayrı lezzet katar. C vitamini deposu olan limondan tüm faydayı sağlamak için bazı tüketim şekillerine dikkat etmek gerekir.

İşte limonun tüm faydasını artıran tüketim şekli...

LİMON TÜKETİRKEN DİKKAT!

Limonun sağlığımız için güçlü faydalarından bahsettik. Ancak limonun bu güçlü faydalarından yararlanmak için bazı tüketim şekillerine uygun olarak tüketmek gerekir.

Milyonlarca insan aynı hatayı yapıyor. Limonu böyle tüketmeyin

Limonun tüm vitamin ve minerallerinden yararlanmak için onu mutlaka tam olarak yani kabuğu ile birlikte tüketmek gerekir. Kabuğuyla birlikte tüketilen limondan tüm vitamini elde edersiniz.

Limon tüketirken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta, limonu mutlaka taze olarak sıkıp tüketmektir. Bildiğiniz üzere marketlerde taze limon suyu adı altında paketli ürünler bulunur.

Ancak limon suyunu paketli satın almak yerine, kendiniz taze limon satın alın ve tazecik tüketin. Limonu taze olarak sıkıp tüketmek, limonun tüm vitaminini almanızı sağlar.

Paketli limon sularında limonun tüm vitamin ve mineral değerleri yok olur. Limon tüketirken özellikle C vitamini oranını artırmak istiyorsanız diğer besinlerle birlikte tüketebilirsiniz.

Çaya limon eklemek, çorbaya limon sıkmak, balığa limon sıkmak veya salatalara limon sıkmak, limonda bulunan tüm C vitaminini almanızı sağlayacaktır.

Aynı zamanda limonda olduğu kadar suyunda da pek çok fayda mevcuttur. Limonlu su içerek güne başlamak, enerjik hissettirir ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

LİMON KABUĞU FAYDALI MI?

Limon kabuğu içerisinde bolca pektin ve biyoaktif bileşenler içerir. Bunlar da kolesterolü düşürmede etkin rol oynar.

Limon kabuğu aynı zamanda anti-mikrobiyal özelliklere sahiptir. Bu özelliği de pek çok soruna şifa olur.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin