Portakal kabuklarını çöpe atan bin pişman olacak: Kabuklarını kaynatıp içince o sorunu kökten çözüyor. Portakal kabuğu neye iyi gelir?

Vitaminler ve mineraller açısından zengin olan portakal, en şifalı kış meyvelerinden biridir. Kabukları soyulduktan sonra tüketilen portakalın kabukları da sağlığımız için birçok faydayı beraberinde getirir. Faydalarını duyan çöpe atmak yerine portakal kabuğunu stok yapacak...

Google Haberlere Abone ol
Portakal kabuklarını çöpe atan bin pişman olacak: Kabuklarını kaynatıp içince o sorunu kökten çözüyor. Portakal kabuğu neye iyi gelir? - Resim: 1

Portakal, sağlığımızı koruyup güçlendiren ve bazı rahatsızlıklara şifa olan en faydalı meyvelerden biridir. C vitamini açısından zengin olan portakal, bağışıklık sistemini güçlendirme ve kalp sağlığını koruma gibi güçlü faydalara sahiptir.

Portakalı tükettikten sonra yaptığımız ilk şey, kabuklarını direkt çöpe atmak oluyor. Ancak portakal kabukları da en az portakal kadar pek çok yararı beraberinde getiriyor. Bundan sonra portakal kabuklarını asla çöpe atmayacaksınız.

İşte portakal kabuğunun mucizevi faydaları...