Patatesin filizlenip yeşermesinin önüne geçiyor: İçerisine tek 1 tane koymanız yeterli. Patates filizlenmeden nasıl muhafaza edilir?

Patatesi yeşerme ve filizlenmeye karşı koruma altına alan formül bulundu. Bu yöntem sayesinde patatesinizi filizlenmeden muhafaza edebileceksiniz. İşte o pratik formül...

Google Haberlere Abone ol
Patatesin filizlenip yeşermesinin önüne geçiyor: İçerisine tek 1 tane koymanız yeterli. Patates filizlenmeden nasıl muhafaza edilir?

Patates, hemen her evin en sevilen sebzelerinden bir tanesi olurken her evin ortak problemlerinden bir tanesi şüphesiz patatesin kısa sürede filizlenip, yeşermesidir. 

Patatesin kısa sürede yeşerip, filizlenmesinin önüne geçebilmek için uygulanması gereken belli başlı formüller bulunmaktadır. 

Patatesin filizlenmesinin önüne geçebilmek için şu adımları izleyebilirsiniz...

BU FORMÜLLE PATATESİNİZ FİLİZLENMELEYECEK!

Patates, doğru tüketildiğinde son derece sağlıklı sebzelerden bir tanesi olurken, patates aynı zamanda hemen her yemeğin çok daha lezzetli bir formda olmasına yardımcı olmaktadır. 

Yemeklerin ana unsuru olabilen patates ile pek çok farklı çeşit hazırlayabilmek mümkündür. Patates tüketiminde herkesin muzdarip olduğu konuların başında patatesin oldukça kısa süre içerisinde filizlenmesi, yeşermesidir.

 

Patatesin doğru şekilde muhafaza edilmesi durumunda patateste herhangi bir şekilde filizlenme ya da yeşerme durumu görülmemektedir. Patatesi muhafaza ederken şu adımlara dikkat etmeyi ihmal etmeyin;

Patatesin serin ve kuru yerde muhafaza edilmesi uzun süre filizlenmeden kalabilmesi açısından önemlidir.

Patatesin nemli bir ortamda muhafaza edilmesi kısa süre içerisinde çürümesine neden olabilirken, patateslerin arasına 1 tane elma koymanız patatesin çürümeden ya da filizlenmeden günlerce sağlıklı şekilde kalmasını sağlayacaktır. 

Aynı zamanda filizlenmiş olan patatesleri tüketmek sağlık açısından son derece tehlikeli olabilmektedir. Patateslerinizin filizlenmiş olması durumunda kesinlikle patatesinizi tüketmeyin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin