Oruçluyken dişin kanaması orucu bozar mı, Oruçluyken dişin kanaması kaza gerektirir mi?

Oruçluyken dişin kanaması orucun bozulmasına neden olur mu? sorusuna cevap aranıyorken fetva Din İşleri Yüksek Kurulu'ndan geldi. Peki ya oruçluyken dişin kanaması kaza gerektirir mi?

Google Haberlere Abone ol
Oruçluyken dişin kanaması orucu bozar mı, Oruçluyken dişin kanaması kaza gerektirir mi?

Ramazan ayının bitimine yakın orucu bozan durumlar arama motorlarında sık sık aratılırken konuya ilişkin fetva Din İşleri Yüksek Kurulu'ndan geldi. 

Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getiren müslümanlar orucu bozan durumları araştırıyor. Bu sorulardan bir tanesi de oruçluyken dişin kanaması orucu bozar mı? sorusu oldu.

Diş fırçalamak, diş tedavisi olmak, oruçluyken dişin kanaması gibi daha çok ağızla ilgili konuların orucu bozup bozmayacağı merak edilirken Din İşleri Yüksek Kurulu açıklamasını yaptı.

Peki ya oruçluyken dişin kanaması orucu bozar mı?

ORUÇLUYKEN DİŞİN KANAMASI ORUCU BOZAR MI?

Ramazan'da orucu bozan durumlar sık sık aratılan konular arasında yer alırken oruçluyken dişin kanaması orucu bozar mı, Oruçluyken dişin kanaması kaza gerektirir mi?

 Din İşleri Yüksek Kurulu konuyu şu şekilde özetliyor. "Diş kanaması orucu bozmaz. Ancak çıkan kan, karıştığı tükürüğe eşit veya daha fazla olursa yutulması hâlinde oruç bozulur ve kaza edilmesi gerekir. Daha az miktarda olan kan ise dikkate alınmaz (Haddâd, el-Cevhera, 1/141)."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin