Oruçluyken diş fırçalanır mı, Diş fırçalamak orucu bozar mı, Oruçluyken diş fırçalandığında kaza gerekir mi? Diyanet'ten açıklama geldi

Oruçluyken diş fırçalamak orucun bozulmasına neden olu mu? sorusuna ilişkin meraklı bekleyişi Diyanet İşleri Başkanlığı dindirdi. Peki ya oruçluyken diş fırçalamak kaza gerektirir mi?

Google Haberlere Abone ol
Oruçluyken diş fırçalanır mı, Diş fırçalamak orucu bozar mı, Oruçluyken diş fırçalandığında kaza gerekir mi? Diyanet'ten açıklama geldi

Her yıl olduğu gibi bu yıl da en çok merak edilen konulardan bir tanesi oruçluyken diş fırçalanır mı? sorusu olurken, milyonlarca kişi bu soruya cevap arıyor.

Uzun süre boyunca aç kalınması dolayısıyla ağız hijyenine önem veren kişilerin humalı bir şekilde arattığı Oruçluyken diş fırçalanır mı, Diş fırçalamak orucu bozar mı, Oruçluyken diş fırçalandığında kaza gerekir mi? soruları merak ediliyor. 

Peki ya Oruçluyken diş fırçalanır mı, Diş fırçalamak orucu bozar mı, Oruçluyken diş fırçalandığında kaza gerekir mi? 

ORUÇLUYKEN DİŞ FIRÇALAMAK ORUCU BOZAR MI?

Oruçluyken diş fırçalamak sorucu, oruç ibadetini yerine getiren vatandaşların merak ettiği konular arasında yer alıyor. 

Ramazan ayı boyunca oruç ibadetini yerine getiren Müslümanların uzun süre aç kalması dolayısıyla, ağız hijyenine ilişkin soruları merak ederken arama motorlarında Oruçluyken diş fırçalanır mı, Diş fırçalamak orucu bozar mı, Oruçluyken diş fırçalandığında kaza gerekir mi? soruları sık sık aratılıyor.

Tüm soruların cevabı ise Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından açıklandı. Peki ya oruçluyken diş fırçalamak orucu bozar mı?

"Boğaza su kaçırmadan ağzı su ile çalkalamak orucu bozmadığı gibi diş fırçalamakla da oruç bozulmaz (el-Fetâva’l-Hindiyye, I, 220).

Bununla birlikte, diş macununun veya suyun boğaza kaçması hâlinde oruç bozulur. Orucun bozulma ihtimali dikkate alınarak, dişlerin imsakten önce ve iftardan sonra fırçalanması, oruçluyken fırçalanacaksa macun kullanılmaması uygun olur."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin