Meğer kulağakaçan böceklerine davetiye çıkarıyormuş: Kulağakaçan böceklerinin evlere neden girdiği belli oldu

Kulağakaçan böceklerinin evlere neden girdiği belli oldu. Meğer birçok insanı tedirgin eden o böcekler evlere bu yüzden geliyormuş. İşte o böceklerden kurtulmanın yöntemi...

Google Haberlere Abone ol
Meğer kulağakaçan böceklerine davetiye çıkarıyormuş: Kulağakaçan böceklerinin evlere neden girdiği belli oldu - Resim: 1

Kulağakaçan böcekleri görünüş olarak akrebi andırabiliyor. Öte yandan rengi ile akrepten ayırt da edilebiliyor. Nitekim açık renkli ve kıskançları olan kulağakaçan böcekleri, etçil ve otçul olarak biliniyor. Ayrıca pek çok insanı tedirgin edebilen böcek türleri arasında gösterilebiliyor.

MEĞER BU YÜZDEN EVLERE GELİYORMUŞ

Kulağakaçan böcekleri zaman zaman evlerde görülebiliyorlar. Ayrıca evlere geliş sebeplerini öğrenenler, 'meğer bu yüzden evlere geliyormuş' bile diyebiliyor. Nitekim söz konusu haşereler, genellikle rutubetli yerlere gelebiliyorlar. Ayrıca nemli ortamlarda gelişebiliyorlar. Bu nedenle rutubetli olan evlerde daha sık görülebilirler. Öte yandan tarlalarda, pencere kenarlarında, yeşil alanlarda ve duvar çatlaklarında görülebilirler.

O BÖCEĞİN ZARARLARI

Kulağakaçan böcekleri, insanların tükettiği yiyeceklerden beslenebilirler. Bu sebeple insan sağlığı açısından tehlike oluşturabilirler. Öte yandan kulaktan girebilirler. Ayrıca söz konusu haşere ısırdıysa, mutlaka bir doktora başvurulması da gerekir. Bu nedenle kulağakaçan böceklerine dikkat edilmesi de tavsiye ediliyor.

Etiketler böcek kulağakaçan ev