Mantar pişirmeden önce dikkat: Mantarı sakın böyle temizlemeyin. Mantarı böyle temizlemek tehlike saçıyor

Mantar, pek çok kişinin severek tükettiği besinlerden biridir. Ancak mantarı yanlış yöntemlerle temizlemek, bazı olumsuzlara neden olabilir. Kimileri mantarın yıkanması gerektiğini savunurken kimileri de mantarın yıkanmaması gerektiğini savunur. Peki, mantar nasıl temizlenmelidir? İşte yanıtı

Mantar pişirmeden önce dikkat: Mantarı sakın böyle temizlemeyin. Mantarı böyle temizlemek tehlike saçıyor

Mantar, mutfağımızda sıklıkla yaptığımız besinlerden biridir. Mantarlar lezzetli olduğu kadar sağlığımız için birçok fayda içerir.

Ancak mantarlarda sıklıkla görünür kir lekeleri bulunur. Bu nedenle ilk düşünceniz onları yıkamak olabilir. Ancak mutfak uzmanları mantarların yıkanıp yıkanmayacağı konusunda her zaman tartışmıştır.

Bu sorunun cevabı, kime sorduğunuza veya kişisel tercihinize bağlı olabilir. Kesin olan bir şey varsa, o da mantarları temizlemenin önemidir.

Mantarların nasıl temizlenip yıkanacağına ilişkin ipuçları için aşağıya kaydırmaya devam edin! İşte mantar temizlemenin en kolay yolu...

MANTAR YIKANARAK TEMİZLENİR Mİ?

Mantarları yıkayan kadar yıkamayan kişiler de mevcuttur. Ancak mantarların süngerimsi bir yapısı olduğu için, yıkandığı zaman su ile birlikte kiri kendi içine çeker.

Bu pis suyu emen mantarlarda bakteri artar ve bu da ne yazık ki besin zehirlenmesine yol açabilir. Bu nedenle bazı uzmanlar, mantarı yıkamak yerine farklı temizleme yöntemlerini tercih etmektedir.

MANTAR NASIL TEMİZLENİR?

Mantarlar nemli bir bezle veya yumuşak kıllı bir mantar fırçasıyla nazikçe temizlenebilir. Ayrıca bunları akan temiz su altında durulayabilir ve kağıt havluyla kurulayabilirsiniz.

Mantar pişirmeden önce dikkat: Mantarı sakın böyle temizlemeyin. Mantarı böyle temizlemek tehlike saçıyor
Bir kağıt mendili nemlendirerek mantarların üzerlerini temizleyebilirsiniz. Mantarları aynı zamanda temiz bir diş fırçası ile de temizleyebilirsiniz.

Mantarın alt kısmına özellikle dikkat edin, çünkü mantar kapağının altındaki et bakteri ve virüsleri kolayca depolayabilir (bu, kültür mantarlarında yabani tarla mantarlarına göre daha az endişe verici olabilir).

Sümüksü mantarlardan kaçınmak ve tazeliği en üst düzeye çıkarmak için mantarlarınızı daima pişirmeden hemen önce temizleyin. Mantarlarınızı saklamadan önce kesinlikle yıkamayın.

MANTAR TEMİZLEME TÜYOLARI

Mantarı yıkamak yerine en doğru temizleme yöntemi, zar kısmını soymaktır. Öncelikle mantarların sapını elinizle çekin ve çıkarın.

Ardından mantarın şapkasında bulunan zarı bir bıçak ile kaldırarak yavaşça soyun. Eğer mantarların sap kısmını da kullanacaksanız aynı şekilde sapları da soyun.

Mantarların zar kısmını bu şekilde soyduktan sonra nemli bir bez yardımıyla mantarları güzelce temizleyebilirsiniz.

Mantarları kevgir yöntemiyle de temizleyebilirsiniz. Mantarda çok fazla görünür kir varsa veya bunları durulamayı tercih ediyorsanız, mantarları şu şekilde yıkayabilirsiniz.

Mantarları bir kevgir içine koyun. Hızlı bir şekilde soğuk suyla durulayın ve fazla suyu silkeleyin. Kağıt havluyla mümkün olduğu kadar kurulayın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin