Mandalina tüketirken bir kez daha düşünün: Mandalinayı bu şekilde tüketenler yandı. Sağlığınızdan olabilirsiniz

Mandalina tüketirken bir kez daha düşünün. Bu şekilde tükettiğinizde sağlığa oldukça zararlı hale geliyor. İşte mandalina tüketirken dikkat edilmesi gereken o durumlar...

Google Haberlere Abone ol
Mandalina tüketirken bir kez daha düşünün: Mandalinayı bu şekilde tüketenler yandı. Sağlığınızdan olabilirsiniz

Mandalina içerisinde bulunan sağlıklı bileşenler sayesinde son derece faydalı meyvelerden bir tanesi olurken, bilhassa gribal enfeksiyonun revaçta olduğu süreçlerde çok daha sık tüketilmeye başlanmaktadır.

Ancak mandalina tüketirken dahi kontrollü olmak çok daha önemli ve gereklidir. Mandalinanın fazlaca tüketilmesi çeşitli sağlık problemlerinin açığa çıkmasına neden olabilmektedir. İşte mandalinanın fazla tüketilmesi sonucunda meydana gelen o problemler...

MANDALİNA TÜKETİRKEN BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN

Mandalina son derece sağlıklı ve faydalı meyvelerden bir tanesi olsa da mandalinanın da kontrollü şekilde tüketilmesi gerekir. Fazlaca tüketilen mandalinanın sağlığa pek çok farklı olumsuz etkisi bulunmaktadır.

Mandalina içeriğinde bulunan bileşenler sayesinde hücresel hasarı önleme yardımcı olan aynı zamanda çeşitli kanser türlerinden koruyan önemli meyvelerden bir tanesidir. Ancak mandalinanın fazlaca tüketilmesi çeşitli sağlık problemlerinin açığa çıkmasına neden olabilmektedir.

 

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker fazla mandalina tüketimine ilişkin uyarırken, fazla mandalina tüketiminin vücutta oluştabileceği problemleri şu şekilde sıraladı. “Meyveler içerdikleri besin öğeleri sayesinde sağlığımızı farklı yönlerden desteklerler. Ancak aşırı meyve tüketimi aşırı meyve şekeri yani fruktoz almak demektir.

Fazla fruktoz alımı karın çevresi ve karaciğer yağlanmasına yol açabilir." Nasıl tüketilmesi konusunda yorum uyarılarda bulunan Dilan Eker, şöyle konuştu: “Bir oturuşta 2 porsiyon meyve tüketimini aşmamak ve günlük meyve tüketimini kararında (günde 2-3 porsiyon) yapmakta fayda var.

1 bardak taze sıkılmış meyve suyunun 2-3 porsiyon meyveden yapıldığını da unutmamak gerekir. İlk tercih olarak meyvenin kendisini tüketmekte fayda var. Taze sıkılmış meyve suyu içilecek ise de küçük bir bardak tercih edilmeli.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin