Kulak damlası damlatmak orucu bozar mı, Oruçluyken kulak damlası kullanılır mı? Diyanet açıkladı

Ramazan ayının gelişiyle birlikte çeşitli sorular gün yüzüne çıkmaya başladı. Peki ya oruçluyken kulak damlası kullanılır mı? kulak damlası kullanmak orucu bozar mı? İşte cevapları

Google Haberlere Abone ol
Kulak damlası damlatmak orucu bozar mı, Oruçluyken kulak damlası kullanılır mı? Diyanet açıkladı

Ramazan ayının gelişi beraberinde pek çok soruyu da getirirken, oruç ibadetini yerine getirenler konuya çok daha fazla hassas yaklaşmayı tercih ediyor.

Kulak damlası orucu bozar mı? Ramazan ayı ile birlikte çeşitli sorular arama motorlarında sıklıkla aratılmaya başlandı. Bazı durumlarda orucu tehlikeye atan çeşitli unsurlar olabilirken, kulak damlası orucu bozar mı sorusunun cevabını Diyanet İşleri Başkanlığı açıkladı.

Peki ya kulak damlası orucu bozar mı, oruçluyken kulak damlası kullanmak oruca zarar verir mi? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı'nın konuya ilişkin tüm detayları...

KULAK DAMLASI ORUCU BOZAR MI?

Kulak damlası orucu bozar mı, oruçluyken kulağa damla sıkmak orucu bozar mı? gibi pek çok soru merak edilen konular arasında yerini alıyor.

Oruç ibadetini yerine getirenler orucunu herhangi bir durumun zedelememesi için çok daha dikkatli davranmaya çalıştığı aratılan başlıklardan ortaya çıkarken, Diyanet'ten açıklama geldi.

Kulak damlası orucu bozar mı? Diyanet İşleri Başkanlığı resmi web sitesi üzerinden oruçluyken kulağa damla kullanmayı şu şekilde detaylandırdı...

"Kulak ile boğaz arasında bir kanal bulunmaktadır. Ancak kulak zarı bu kanalı tıkadığından, ilaç boğaza ulaşmaz. Bu nedenle kulağa damlatılan ilaç orucu bozmaz.

Kulak zarında delik bulunsa bile, kulağa damlatılan ilaç, kulak içerisinde emileceği için ilaç ya hiç mideye ulaşmayacak ya da çok azı ulaşacaktır.

Kaldı ki bu işlem yeme içme yani gıdalanma anlamı da taşımamaktadır. Dolayısıyla kulak damlası orucu bozmaz (DİYK 22.09.2005 tarihli karar)."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin