Dudağa nemlendirici sürmek orucu bozar mı, Ramazanda dudak kremi sürmek orucun bozulmasına nede olur mu?

Oruçluyken dudağa nemlendirici sürmek orucun bozulmasına neden olur mu? sorunun cevabı Diyanet İşleri'nden geldi. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Dudağa nemlendirici sürmek orucu bozar mı, Ramazanda dudak kremi sürmek orucun bozulmasına nede olur mu?

Mübarek Ramazan ayının başlamasıyla birlikte oruç ibadetini yerine getirenler, orucunu tam manasıyla tutabilmek için belli başlı konuları çok daha fazla irdeliyor.

Orucun eksiksiz olması dolayısıyla hassas yaklaşılan konulardan bir tanesi de dudağa nemlendirici sürme durumu olurken, dudağa nemlendirici sürmenin orucu bozup bozmadığı merak edilen konular arasında.

Diyanet İşleri'de bu konuya açıklık getirirken, Ramazan ayında dudağa nemlendirici sürmenin oruç üzerinde nasıl bir etkisi olduğunu duyurdu.

Peki ya oruçluyken dudağa nemlendirici sürmek orucu bozar mı, Ramazan ayında dudağa nemlendirici krem sormak orucun bozulmasına neden olur mu?

DUDAĞA NEMLENDİRİCİ SÜRMEK ORUCU BOZAR MI?

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte oruca niyetlenen kişilerle birlikte orucu bozan durumların neler olabileceği arama motorlarında sıklıkla aratılan başlıklar arasında yer almaya başladı.

Oruçluyken dudağa nemlendirici sürmenin orucu bozup bozmayacağı merak edilirken konuya ilişkin açıklama Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan geldi...

 

"Deri üzerindeki gözenekler ve deri altındaki kılcal damarlar yoluyla vücuda sürülen yağ, merhem ve benzeri şeyler emilerek kana karışmaktadır. Ancak cildin bu emişi, çok az ve yavaş olmaktadır.

Diğer taraftan bu işlem, yeme içme anlamına da gelmemektedir. Bu itibarla, deri üzerine sürülen merhem, yapıştırılan ilaçlı bantlar orucu bozmaz (DİYK 22. 09. 2005 tarihli karar)."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin