Kolesterolü düşüren besinler bulundu: Tıkalı damarları anında açıyor kolesterolü dengeliyor. Kalbi saat gibi çalıştıran o besin

Yüksek kolesterol atardamarları tıkar, kalp krizi, felç ve inme riskini artırır. Bu nedenle kolesterol seviyelerini dengede tutmak ve düşürmek önemlidir. Bu mucizevi besinler sayesinde tıkalı damarlar açılacak ve kalbiniz yeni doğmuş gibi olacak...

Kolesterolü düşüren besinler bulundu: Tıkalı damarları anında açıyor kolesterolü dengeliyor. Kalbi saat gibi çalıştıran o besin

Kolesterol vücut fonksiyonları için gerekli olan mumsu bir maddedir.  ​Yüksek LDL yani kötü kolesterol düzeyleri, kan damarlarımızda birikir ve bu da kan damarlarımızda birikebilir.

Bu da ne yazık ki plak oluşumuna ve kalp krizi veya felç riskinin artmasına neden olarak sağlığımızı tehlikeye atar.

Buna karşılık, daha yüksek HDL yani iyi kolesterol seviyeleri, kandaki kolesterolü emip onu vücuttan atılacağı karaciğere geri taşıyarak kalp hastalığı ve felç riskini azaltır.​

Yüksek kolesterol pek çok nedenden dolayı olabilir. Lipoproteinler aracılığıyla vücutta taşınır.

Kötü kolesterol, atardamarların duvarlarında kanın doğal hızında akmasını zorlaştıran bir plak tabakası oluşturur.

Bu da yüksek tansiyona ve en kötü durumda kalp krizi veya felce bile katkıda bulunur. Yüksek kolesterolün bazı nedenleri; yetersiz dengesiz beslenme, obezite, egzersiz eksikliği veya hareketsiz yaşam tarzı, sigara içme, diyabet ve aşırı abur cubur tüketimidir.

Yüksek kolesterolü düşüren ve dengede tutan pek çok besin mevcuttur. Bu mucizevi besinler ile kalp sağlığınızı koruyup güçlendirerek kolesterolün önüne geçebilirsiniz.

İşte kolesterolü düşürmeye ve kalbinizi kalp krizi, felç ve tansiyon gibi durumlardan korumaya yardımcı olabilecek bazı yiyecekler...

KOLESTEROLÜ DÜŞÜREN YİYECEKLER

Kolesterol düşürücü yiyecekler, kalp sağlığını koruma ve kolesterol seviyelerini dengeleme amacıyla önemli bir rol oynar.

Bu yiyecekler, içerdikleri özel besin maddeleri sayesinde kolesterolü olumlu yönde etkileyebilir ve genel sağlığı iyileştirir.

Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin balıklar, özellikle somon, alabalık ve sardalye, trigliserid seviyelerini azaltarak kolesterol dengesini sağlar.

Omega-3'ler kan dolaşımındaki trigliseritlerin azaltılmasına yardımcı olur ve ayrıca anormal kalp ritimlerinin başlamasını önlemeye yardımcı olarak kalbi korur.

Kolesterolü düşüren besinler bulundu: Tıkalı damarları anında açıyor kolesterolü dengeliyor. Kalbi saat gibi çalıştıran o besinKolesterolü düşüren besinler bulundu: Tıkalı damarları anında açıyor kolesterolü dengeliyor. Kalbi saat gibi çalıştıran o besin - Resim : 2

Ceviz, badem ve fındık gibi yemişler, doymamış yağlar ve omega-3 yağ asitleri içerir ve bu özellikleri ile kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir.

Zeytinyağı, monounsaturated yağ içeriğiyle LDL kolesterolü düşürebilir ve HDL kolesterolü artırabilir. Antioksidan özellikleri de kalp sağlığını destekler.

Avokado ise beta-sitosterol içerir ve kolesterol emilimini engelleyerek kolesterol seviyelerini düşürür.

Renkli sebzeler ve meyveler, antioksidanlar ve lif içeriği ile bilinir. Bezelye, lahana, havuç gibi sebzeler ile elma, çilek, nar gibi meyveler, kolesterol kontrolüne destek olabilir.

Sarımsak, allicin içeriği ile kolesterol düşürücü özelliklere sahiptir. Ayrıca kan basıncını düşürebilir ve genel kalp sağlığını destekler.

Brokoli, yüksek lif içeriği ile kolesterol emilimini azaltabilir ve kolesterolden atılmasına yardımcı olur.

Kolesterolü düşüren en iyi yiyeceklerden biri bir kase dolusu yulaf ezmesidir. Yulaf ezmesi, LDL'nizi veya kötü kolesterolünüzü azaltan çözünür lif içerir. Mevcut lif, kolesterolün kan dolaşımınıza emilimini azaltabilir.

Yüksek lif içeriği ile bilinen yulaf ezmesi, bağırsaklarda bir jel oluşturarak LDL kolesterolün emilimini engeller.

Soya fasulyesi ve soya fasulyesi ile yapılan  soya sütü gibi yiyecekleri yemek, kolesterolü düşürmede etkili olabilir.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin