Kıvrım kıvrım kıvrandıran mide yanması son bulacak: Reflü sancılarını kesen besin bulundu. Reflüye iyi gelen besinler nelerdir?

Reflü, günümüzde pek çok insanı karşı karşıya kaldığı sindirim sistemi rahatsızlıklarının başında gelir. Kişinin günlük yaşam kalitesini düşüren ve mide yanmasına neden olan reflüyü dindirmek için bu besini tüketmeniz yeterli olacak. İşte reflüye iyi gelen o besin

Kıvrım kıvrım kıvrandıran mide yanması son bulacak: Reflü sancılarını kesen besin bulundu. Reflüye iyi gelen besinler nelerdir?

Reflü, mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçması durumunu ifade eden bir sindirim sistemi sorunudur.

Normalde mide içeriği, mide asitleri ve sindirim enzimleri ile birlikte sindirilmekte olan besinleri içerir.

Ancak bazen mide içeriği yemek borusunun alt ucundaki kasın zayıf veya gevşek olması nedeniyle yemek borusuna geri kaçabilir.

Bu durum, mide asitlerinin yemek borusuna çıkmasıyla birlikte mide yanması, göğüs ağrısı, boğazda yanma hissi, öğürme, ağızda asit tadı gibi belirtilere yol açabilir.

Kronik reflü uzun vadede mide içeriğinin yemek borusuna zarar verme potansiyeli taşır. Reflü, aşırı kilo, hamilelik, yatarken hemen yemek yeme, yemek sonrası hemen yatma, aşırı yağlı veya baharatlı yiyeceklerin tüketimi gibi faktörlere bağlı olarak artabilir.

Reflü ağrılarına iyi gelen pek çok yöntem mevcuttur. Ancak bunlardan en etkilisi şüphesiz, doğanın bizlere sunduğu şifalı besinlerdir.

İşte reflüye iyi gelen besinler...

REFLÜYE İYİ GELEN BESİNLER

Reflüye iyi gelen besinler arasında yüksek lifli gıdalar öne çıkar. Sebzeler, meyveler, kepekli tahıllar ve baklagiller, sindirim sistemini düzenleyerek mide asidinin oluşturduğu sorunları hafifletir.

Düşük asidik meyveler, özellikle muz ve armut, mide asidini azaltarak mideyi yatıştırır. Yumuşak ve yağsız protein kaynakları olan tavuk, hindi, balık gibi gıdalar sindirimi kolaylaştırır ve mideyi tahriş etmekten kaçınır.

Ayrıca, potasyum açısından zengin gıdalar olan patates, tatlı patates ve muz, mideyi nötralize eder.

Kıvrım kıvrım kıvrandıran mide yanması son bulacak: Reflü sancılarını kesen besin bulundu. Reflüye iyi gelen besinler nelerdir?

Sağlıklı yağlar içeren badem ve fındık da sindirim sistemini destekleyebilir. Zencefil, anti-enflamatuar özelliklere sahiptir ve mideyi yatıştırır.

Zencefilin tıbbi özellikleri ve antiinflamatuar özellikleri onu en iyi sindirim yardımcılarından biri yapar.

Zencefil, mide asidini anında nötralize edebilen besinlerin başında gelir. Düşük asit seviyesi gastrointestinal sistemdeki tahrişi kolaylaştırır. Zencefil tarih boyunca sindirim sorunları için kullanılmıştır.

Reflü başladığı anda zencefil çayı tüketmek, reflü semptomlarını hafifletmede en şifalı çaylardan biridir.

Yoğurt da reflüye iyi gelen besinlerden biridir. Yoğurdun pek çok faydası vardır. Tahriş olmuş yemek borusunu rahatlatır ve iyi bir protein kaynağıdır.

Yoğurt aynı zamanda vücutta iyi bakterileri koruyan canlı mikroorganizmaları içeren bir gıda sınıfı olan probiyotiktir.

Probiyotikler genellikle bağırsaklarınızdaki sağlıklı mikroplara katkıda bulunan bakterileri içerir.

Aloe vera suyu, mideyi rahatlatabilir ve asiditeyi azaltabilir. Su içmek, mide asidini sulandırabilir ve vücuttaki asit dengesini koruyarak reflü semptomlarını hafifletir.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin