Migreni olanlar aman dikkat! Bu besinler atakları tetikliyor sakın yemeyin

Migren, kişinin günlük yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen rahatsızlıkların başında gelir. Migreni tetikleyen pek çok neden olsa da aslında severek tükettiğimiz bazı besinler de migren ataklarını şiddetlendirebilir. Bu besinleri ağzınıza sürmeyin...

Migreni olanlar aman dikkat! Bu besinler atakları tetikliyor sakın yemeyin

Migren, şiddetli baş ağrılarına neden olan kronik bir sinir sistemi bozukluğudur. Migren, genellikle tek taraflı baş ağrısı, bulantı, kusma ve ışığa karşı hassasiyet gibi semptomlarla karakterizedir.

Migren atağı sırasında, sinir sistemindeki kimyasal değişikliklerin etkisi altında olan beyin arterleri genişler ve sinir uçları hassaslaşır.

Genetik ve çevresel faktörler, migrenin ortaya çıkmasında rol oynayabilir. Migreni tetikleyici faktörler arasında stres, hormonal değişiklikler, ışık ve çevresel etmenler yer alır.

Tüm bunlar dışında yediğiniz her şey, migren ağrınızı ve ataklarınızı önemli ölçüde etkileyebilir.

İşte migreni tetikleyen besinler...

MİGREN AĞRILARINI ARTIRAN BESİNLER

Kafein bazı insanlar için baş ağrısını geçici olarak hafifletebilirken, aynı zamanda migren için de yaygın bir tetikleyicidir ve buna karşı dikkatli olmak önemlidir.

Çok fazla kafein veya ani kafein yoksunluğu da migrene yol açabilir veya daha da kötüleşebilir.

Migreni olanlar aman dikkat! Bu besinler atakları tetikliyor sakın yemeyin

Şeker oranı yüksek gıdaların, özellikle de rafine şekerin tüketilmesi kan şekerinin aniden yükselmesine neden olabilir ve bu da migreni tetikleyebilir.

Çikolatayı her ne kadar sevsek de, migren ataklarını ve baş ağrılarını tetikleyebilir. Çikolata, migren baş ağrılarına yol açabilen kafein ve tiramin içerir.

Ayrıca migren semptomlarını tedavi edebilecek kafein ve antioksidanlar içerdiği için vücudunuzun çikolatayı arzulaması da mümkün olabilir.

Ancak durumunuzu daha da kötüleştirebilir. Çikolatanın sürekli olarak migreninizi tetiklediğini fark ederseniz, kakao oranı daha düşük olanını tercih etmeyi düşünün.

Kurutulmuş meyveler ve kuru yemişler, aşırı yemek için en sağlıklı atıştırmalıklardan bazıları olarak kabul edilir. Ancak bunların migreni tetikleyebilir.

Özellikle kuru üzüm, hurma, kayısı ve konserve incir gibi kuru yemişler ve tohumlar migreni tetikleyebilecek yüksek düzeyde fenilalanin içerir. Bu da migreni tetikleyebilir.

Taze meyveler, özellikle turunçgiller migreninizi tetikleyebilir. Her ne kadar bol miktarda taze meyve yemeyi sevseniz de bunlardan aşırı derecede kaçınmak migreni önlemeye yardımcı olabilir.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Migren gibi önemli sağlık sorunlarında ayrıntılı bilgi almak için uzmanınıza danışın.

2016 yılında yayınlanan bir araştırmaya göre, narenciye meyvelerinin çeşitli potansiyel migren tetikleyicileriyle dolu olduğunu buldu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin