Kış aylarında bu tehlikeye dikkat: Evde küf oluşmasına sakın izin vermeyin. Küf oluşumunu engelleyen yöntemler belli oldu

Küf, sağlığımız için ciddi sorun teşkil eden sorunlardan biridir. Özellikle kış aylarında daha çok rastlanılan küf konusunda hassas olmak gerekir. Bu etkili yöntemler sayesinde evinizde bir daha asla küf oluşmayacak. İşte evde küf oluşumunu önleyen yöntemler...

Kış aylarında bu tehlikeye dikkat: Evde küf oluşmasına sakın izin vermeyin. Küf oluşumunu engelleyen yöntemler belli oldu

Küf her zaman nemden kaynaklanır. Banyo veya mutfaktan gelen nem, terleme ve buhar nemi artırır.

Küfün gelişmesi yalnızca 24-48 saat sürer, dolayısıyla nem %60-65'in üzerine çıkarsa 24 saat içinde belirtileri görmeye başlayabilirsiniz.

Küf her yerde büyüyebilir: giysilerde, halılarda veya duvarlarınızda; küflenmeyi önlemek için nemi bu seviyenin altında tutmalısınız.

Küfün büyük kaynaklarından biri yoğunlaşmadır. Kış aylarında odanızdaki   soğuk noktalarda, örneğin pencerelerde veya odanın köşesinde yoğuşmuş su oluştuğunu göreceksiniz.

Tam tersine, yaz aylarında dışarısı evin içine göre daha sıcaksa, yoğuşma belirtilerini de görmeye başlayacaksınız.

Küf oluşumunu önlemenin basit bir çözümü vardır. Küflenmeyi önlemek için her odanın yeterince ısıtılması gerekir.

Küf, sağlığımız için risk taşıyan sorunlardan biridir. Küflü ortamlarda yaşamak, solunum yolları rahatsızlıklarını tetikler.

Astım krizi gibi hastalıklara yol açan küf aynı zamanda romatizmaya ve eklem ağrılarına da neden olur.

Bu nedenle evinizde küf oluşumunu önlemek için bazı unsurlara dikkat etmeniz gerekir. İşte evde küf oluşumunu önleyen yöntemler…

EVİNİZİ HAVALANDIRIN

Havalandırma, evinizde küf belirtilerinin görünmesini önlemenin mükemmel bir yoludur. Evinizi düzgün bir şekilde havalandırmak her zaman pratik değildir.

Kış aylarında bu tehlikeye dikkat: Evde küf oluşmasına sakın izin vermeyin. Küf oluşumunu engelleyen yöntemler belli oldu

Kış aylarında pencerelerinizi açık tutmak uygun olmasa da eğer yapabiliyorsanız günde birkaç kez, birkaç dakikalığına pencerelerinizi açmayı ihmal etmeyin.

Evinizi havalandırmak dolaşımın yönetilmesini gerektirir, bu nedenle sabah ve gece gibi dışarısı serin olduğunda tüm pencereleri ve kapıları aynı anda açmak en iyisidir.

Uzmanlar ayrıca içerisi dışarıya göre daha sıcak olduğunda pencerelerinizi açık bırakmanızı, ancak ısıtma açıkken bunu yapmamanızı öneriyor.

ISITMA YOLUYLA KÜF OLUŞUMUNU ÖNLEYİN

İnsanların ısıtma maliyetinden tasarruf etmek istemesi mantıklıdır, ancak en iyi küf önleme tekniklerinden biri ısıtma sisteminizi açık tutmaktır.

Evinizde küf oluşumunu ciddi olarak önlemek istiyorsanız odaların tamamen soğumasını önleyin.

Uzmanlar, oturma odaları için ideal sıcaklığın 20, banyo ve çocuk odaları için 23, yatak odası ve mutfak için ise 16 derece olmasını öneriyor.

Evinizin sıcaklığının asla 14°C'nin altına düşmesine izin vermeyin.

ISLAK ALANLARA DİKKAT!

Küf nem olmadan büyüyemiyorsa sızıntılardan, şiddetli yağışlardan veya dökülmelerden oluşan suyun hızlı bir şekilde kontrol altına alındığından emin olun.

Duş veya banyodan sonra duvarları ve fayansları kurutmak bile küf oluşumunu önlemenize yardımcı olabilir.

ÇAMAŞIRLARI EVİN İÇİNDE KURUTMAYIN!

Dairelerde yaşayanlar veya yağışlı kış aylarında yaşayanlar için çamaşır kurutmak bir sorundur. Ancak kıyafetlerin ev içinde kurutulması sorun yaşamanıza neden olabilir.

Havadaki nemin aniden artması evinizde kesinlikle nemli noktalar oluşturacaktır. Çamaşırlarınızı yıkadıktan hemen sonra çamaşır ipine asarak kurutmanız en doğrusudur.

Bir alternatif olarak çamaşır kurutma makinesi kullanabilirsiniz, ancak bunlar sıklıkla yoğuşma üreterek evdeki nemi de artırabilir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin