Kara kış geri geliyor. Bere, eldiven ve atkıları dolaptan çıkarın. Meteoroloji'den uyarı geldi. Bu illerde yaşayanlar hazırlıklı olun...

Tam bahar geldi, ağaçlar çiçek açtı derken kara kış geri geliyor. 'Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır" atasözü bir kez daha gerçek oluyor. Meteoroloji peş peşe uyarılarda bulundu. Kar ve sağanak yağış geliyor. Bazı illerde ise kar yağışı nedeniyle yollar kapandı. İşte kar ve yağış beklenen kentler...

Google Haberlere Abone ol
Kara kış geri geliyor. Bere, eldiven ve atkıları dolaptan çıkarın. Meteoroloji'den uyarı geldi. Bu illerde yaşayanlar hazırlıklı olun...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğünden 4 il için sağanak yağmur ve kar yağışı uyarısı yapıldı.

15. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölgede beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Batman'ın Kozluk ve Sason ilçesi, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi ile Siirt’in merkez, Şirvan, Tillo, Eruh, Kurtalan, Baykan ve Şirvan ilçeleri ile Şırnak’ın merkez, Güçlükonak, Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiği belirtildi.

Açıklamada; ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ile birlikte ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması ifadelerime yer verildi.

Çarşamba günü gece ve sabah saatlerinde etkili olması beklenen yağışların Siirt’ in doğu kesimleri Pervari ile Şırnak'ın doğu kesimlerinde Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması beklendiği bildirilen açıklamada, kuvvetli kar yağışıyla birlikte ulaşımda aksamalar, yükseklerde buzlanma ve don, kuvvetli rüzgar ve tipi, eğimli ve kar örtüsünün yüksek olduğu bölgelerde çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte olduğu belirtildi.

KAR KAPIDAN BAKTIRACAK

Eskişehir'in de içinde bulunduğu bölgenin yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağış olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji 3.Bölge Müdürlüğü tahminlerine göre yarın hava sıcaklığı 5 ile 9 derece arasında düşecek. Yayınlanan tahmin raporunda, "Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği, bu gece saatlerinde Bursa'dan başlayacak yağışların, yarın öğle saatlerinden itibaren bölge geneline yayılacağı, yağışlar genellikle yağmur, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. Hava sıcaklığının 5 - 9 derece azalması beklenmektedir. Rüzgâr, kuzey ve kuzeybatı yer yer kuzeydoğu yönlerden hafif ve orta kuvvette, yarın öğle saatlerinde Bursa'nın batı ve kıyı kesimlerinde kuvvetli (30 - 50 km/saat) eseceği tahmin edilmektedir" denildi.

Eskişehir ve ilçelerinin, parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden itibaren yağmurlu yüksek kesimlerde karla karışık yağmurlu geçmesi bekleniyor.

SAĞANAK YERİNİ KAR YAĞIŞINA BIRAKTI

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dün gece başlayan sağanak yağış, yerini lapa lapa kar yağışına başladı.

Kara kış geri geliyor. Bere, eldiven ve atkıları dolaptan çıkarın. Meteoroloji'den uyarı geldi. Bu illerde yaşayanlar hazırlıklı olun...
Meteoroloji’nin uyarılarından sonra ilçede dün gece başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. İlçede dün gece başlayan sağanak yağışlarla beraber ilçenin birçok köyü ve mahallesi sular altından kaldı. Aralıklı devam eden yağışlardan sonra ilçede akşam saatlerinde yoğun kar yağışına bıraktı. Bastıran yoğun kar yağışı kısa sürede ilçeyi beyaza bürünürken, İpekyolu ve Cengiz Topel caddesi üzerinde seyir halinde olan sürücüler ise zorlandı.
Öte yandan, karayolları, belediye ve İl Özel İdaresi ekipleri ise yoğun bir çalışma başladı.

KAR KALINLIĞI 30 SANTİMETREYE ÇIKTI

Van'ın Başkale ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 21 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Kara kış geri geliyor. Bere, eldiven ve atkıları dolaptan çıkarın. Meteoroloji'den uyarı geldi. Bu illerde yaşayanlar hazırlıklı olun... - Resim : 2
Kar kalınlığının ilçe merkezde 20, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreye ulaştığı Başkale’de, sürücüler ise yüksek rakımlı bölgelerde ilerlemekte güçlük çekti. İlçeye bağlı 11 mahalle ile 10 mezra yolu ulaşıma kapanırken çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi.
Başkale Belediyesi karla mücadele ekipleri, ilçe merkezinde yol temizleme ve tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Kara kış geri geliyor. Bere, eldiven ve atkıları dolaptan çıkarın. Meteoroloji'den uyarı geldi. Bu illerde yaşayanlar hazırlıklı olun... - Resim : 3

Kış mevsiminin geri geldiğini anlatan vatandaşlardan Adem Çakır, "Kışımız tekrar geri geldi. Mart ayındayız ama hala kar yağıyor. Rakımı yüksek bir yerde yaşıyoruz. Sürekli kar yağışları oluyor. Allah yardımcımız olsun" dedi.

MUŞ'TA 102 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Muş'ta yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışından dolayı kapanan 102 köy yolunun ulaşıma açılması için ekipler çalışma başlattı.

Kara kış geri geliyor. Bere, eldiven ve atkıları dolaptan çıkarın. Meteoroloji'den uyarı geldi. Bu illerde yaşayanlar hazırlıklı olun... - Resim : 4

Muş'ta dün etkili olan sağanak yağış, akşam saatlerinde yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkilerken 102 köy yolu ise ulaşıma kapandı. Yetkililer, kar yağışının devam ettiği bölgelerde sürücülerin dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarılarda bulundu. Ekipler, ulaşımın yeniden sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışının etkisiyle oluşabilecek olumsuz durumlara karşı vatandaşların da dikkatli olmaları önem taşıyor.

Kara kış geri geliyor. Bere, eldiven ve atkıları dolaptan çıkarın. Meteoroloji'den uyarı geldi. Bu illerde yaşayanlar hazırlıklı olun... - Resim : 5

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, dün akşam etkili olan kar yağışından dolayı 102 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi. Karın yüksek kesimlerde hayatı olumsuz etkilediği ifade eden Yentür, köy yollarının açılması için ekiplerin sahada çalıştığını kaydetti.

ARDAHAN'DA KARLA MÜCADELE SÜRÜYOR

Kar ve tipi nedeniyle 4,5 aydır kapalı bulunan Ardahan-Ardanuç karayolunun ulaşıma açılması için Bilbilan Geçidi bölgesinde karla mücadele çalışması başlatıldı.

Kara kış geri geliyor. Bere, eldiven ve atkıları dolaptan çıkarın. Meteoroloji'den uyarı geldi. Bu illerde yaşayanlar hazırlıklı olun... - Resim : 6

Karayolları 183. Şube Şefliği ekipleri, iş makineleriyle Geçitli Köyü bölgesinden yoldaki karları temizlemek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Ekiplerce 2 bin 581 rakımlı bölgede yaklaşık 2 metreyi bulan karla mücadelesini sürdürüyor. 23 Kasım 2023´de kapanan karayolu 1 Nisan´a kadar ulaşıma açılması planlanıyor.

Kara kış geri geliyor. Bere, eldiven ve atkıları dolaptan çıkarın. Meteoroloji'den uyarı geldi. Bu illerde yaşayanlar hazırlıklı olun... - Resim : 7

Yolu ulaşıma açmak için çalışmalarına başladıklarını ifade eden Akif Polat, “Ardanuç-Ardahan Bilbilan Geçit yolunu ulaşıma açmaya başladık. Yoğun kar yağışı vardı. En az 2 metrenin üzerinde kar var” ifadelerini kullandı.
Karla kapanan yolda çalışmaların sürdüğünü belirten Mevlüt Çavuş ise “Ardanuç-Ardahan Bilbilan Geçidi’ni açma çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bütün mesai arkadaşlarıma kazasız belasız çalışmalar diliyorum” şeklinde konuştu.

ERZURUM'A KIŞ GERİ GELDİ

Erzurum’un Aşkale ilçesinde kış geri geldi.

Aşkale'de önceki akşam karla karışık yağmur şeklinde gerçekleşen kar yağışı, gecenin ilerleyen saatlerinde kar şeklinde yağmaya devam etti. Sahur vaktinde ilçe merkezi komple beyaza büründü.

Kara kış geri geliyor. Bere, eldiven ve atkıları dolaptan çıkarın. Meteoroloji'den uyarı geldi. Bu illerde yaşayanlar hazırlıklı olun... - Resim : 8

Bugün sabah itibarıyla başlayan kar yağışı aralıklarla devam ederken yüksek kesimlerde daha çok etkili oluyor.
Aşırı kar yağışı Düzyurt, Yumruveren, Esentepe ve Tozluca mahalle yollarının zaman zaman kapanmasına ve trafiğin aksamasına neden oluyor.

İLKBAHARDA KAR

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde iki gündür devam eden kar yağışı nedeniyle 15 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, köy yollarının açılması için çalışmalarını sürdürüyor.
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünün uyardığı Bingöl’ün Karlıova ilçesinde kar yağışı iki gündür devam ediyor. İlçe merkezi ve kırsal alanlar tamamen beyaza bürünürken, ulaşımda da aksamalar meydana geldi. İl Özel İdaresi hizmet ağı içinde bulunan 15 köy yolu, kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Ekipler, yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kara kış geri geliyor. Bere, eldiven ve atkıları dolaptan çıkarın. Meteoroloji'den uyarı geldi. Bu illerde yaşayanlar hazırlıklı olun... - Resim : 9

Öte yandan güne karla başlayan esnaf, iş yerlerinin önünü temizlerken, sürücüler de fırça yardımıyla araçlarını kardan temizledi. İbrahim Aksoy adlı vatandaş, “Kış ayının çetin olan günleri çok iyi geçti fakat ilkbahar ayındayız kar iyi yağıyor” dedi.
Kar ve yağmurun bölgede zaman zaman etkili olacağı öğrenildi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin