İstanbul'un o ilçesine metrobüs piyangosu vurdu! Metrobüs yolu uzatılıyor. Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum'dan müjde geldi

İlk seferlerine 2007 yılında başlanan metrobüslerle ilgili çok önemli bir açıklama Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum'dan geldi. İBB Başkanlığını kazanması durumunda metrobüs yolunun uzatılacağını açıkladı ve İstanbul'un o ilçesine müjdeyi verdi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'un o ilçesine metrobüs piyangosu vurdu! Metrobüs yolu uzatılıyor. Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum'dan müjde geldi

Yerel seçimlere iki ay kala İstanbul'da adaylar da sahaya çıktı ve vaatlerini açıklama başladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP'den adayken, Murat Kurum ise AK Parti'nin adayı oldu.

Murat Kurum da seçim çalışmalarına adaylığının açıklanmasından itibaren başladı. Mahalle mahalle gezen Kurum, seçilmesi durumunda neler yapacaklarını vatandaşlara tek tek anlatıyor.

Öte yandan Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum, bugün de Haliç Kongre Merkezi'nde projelerini ve hedeflerini açıklayacağı "Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu" tanıtım toplantısında konuştu ve İstanbul'un ulaşım sorunuyla ilgili çok dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

 

Kurum, şu anda Söğütlüçeşme ve Beylikdüzü arasında hizmet veren metrobüs sisteminin Silivri'ye de getirileceğini açıkladı.

Murat Kurum, "Silivri'ye metrobüs gelecek. Amacımız İstanbul'un şehrimizin her yerinde aynı hizmetlerini götürmek ve şehir merkezindeki yoğunluğu çeperlere taşımaktır. D100 karayolunu düzenleyerek metrobüs hattımızı Silivri'ye kadar uzatacağız." dedi.

İstanbul'un o ilçesine metrobüs piyangosu vurdu! Metrobüs yolu uzatılıyor. Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum'dan müjde geldi - Resim : 2

METROBÜS HAKKINDA

Türkiye'nin İstanbul şehrinde hizmet veren 52 kilometre (32 mi) uzunluğunda ve 44 istasyona sahip olan Metrobüs sisteminde; doğu-batı aksında Söğütlüçeşme, Zincirlikuyu, Cevizlibağ, Avcılar Merkez - Üniversite Kampüsü ve Beylikdüzü Son durak kalkış/varışlı olarak günün 24 saati sefer yapan 6 hat bulunmaktadır.

 Söğütlüçeşme ve Küçükçekmece istasyonlarından Marmaray'a; Uzunçayır, Altunizade, Zincirlikuyu, Mecidiyeköy, Çağlayan, Merter, Zeytinburnu, İncirli, Bahçelievler, Şirinevler, Yenibosna istasyonlarından İstanbul metrosu'na; Ayvansaray-Eyüp Sultan, Edirnekapı, Topkapı, Cevizlibağ, Zeytinburnu istasyonlarından İstanbul tramvayı'na aktarma imkânı vardır.

Uzunçayır, Acıbadem, Altunizade, Burhaniye Mahallesi, Halıcıoğlu, Ayvansaray - Eyüpsultan, Bayrampaşa - Maltepe, Merter, Beşyol, Küçükçekmece istasyonları hariç tüm istasyonlar engelli erişimine uygundur.

Metrobüs araçlarının ön tabelalarında artık hat numarası yerine Beylikdüzü, Avcılar, Cevizlibağ, Zincirlikuyu ve Söğütlüçeşme olmak üzere aracın gideceği son istasyon yazılmaya başlanmıştır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin