Hemen burun kıvırmayın! Faydalarını duyan soluğu pazar tezgahında alıyor kapış kapış satılıyor. Meğer tam bir şifa deposuymuş

Sağlığımızı korumak ve güçlendirmek için tüketmemiz gereken birçok besin vardır. Özellikle kış aylarında tüketilmesi gereken kereviz de bunlardan biridir. Hafif bir acımsı tadı olması nedeniyle kereviz pek tercih edilmese de sağlığımız için tam bir hazineymiş! İşte kerevizin saymakla bitmeyen faydaları

Hemen burun kıvırmayın! Faydalarını duyan soluğu pazar tezgahında alıyor kapış kapış satılıyor. Meğer tam bir şifa deposuymuş

Kereviz düşük kalorili olması ve yüksek su içeriği nedeniyle oldukça şifalı bir besindir. Bu yeşil sebzenin besin değeri yüksektir ve sağlığa birçok faydası vardır.

Kereviz bir bataklık bitkisidir ve havuç ve maydanozla aynı aileyi paylaşır. Uzun, soluk yeşil, sıkı, lifli sapları vardır. Kerevizin salkım başına yaklaşık 8-10 sap vardır ve üst kısımda yapraklara doğru sivrilir.

Besin açısından zengin bileşimi sayesinde kerevizin sağlığa faydaları çoktur. Kereviz, hoş bir dozda vitamin, mineral ve lifle birlikte neredeyse %95 oranında su içerir.

Bununla birlikte kereviz iyi bir K vitamini, A Vitamini, C Vitamini, folat, potasyum ve kalsiyum kaynağıdır.

Aynı zamanda minimum miktarda protein, yağ ve sadece 1,4 g karbonhidrat içerir. Kereviz yararlı antioksidanlar, bitkisel besinler ve flavonoidler açısından zengindir ve bu da onu sağlıklı bir diyete değerli bir besin yapar.

KEREVİZİN MUCİZEVİ FAYDALARI

Antioksidan ve antiinflamatuar besinler içerdiğinden sindirim sisteminin tamamına koruma sağlar. Kerevizde bulunan doğal lif, onu sindirim sistemi için önemli bir besin haline getirir.

Kerevizdeki çözünebilir lif, kalın bağırsakta bulunan bakteriler tarafından fermente edilir ve bu fermantasyon süreci sindirim sağlığını destekler.

Kereviz bildiğimiz gibi kilo kontrolüne faydalı, düşük kalorili bir sebzedir. Kereviz, sizi uzun süre tok tutan sindirim lifi içerdiğinden kilo kaybına olan faydaları ortadadır.

Kerevizdeki çözünmeyen lif içeriği tokluğu artırabilir ve kilo kaybına yardımcı olabilir. Kerevizdeki yüksek su içeriği aynı zamanda kilo kaybına da katkıda bulunabilir ve lipit metabolizmasını düzenleyebilir.

Faydaları saymakla bitmeyen kereviz aynı zamanda bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Bu nedenle kış hastalıklarına yakalanamamak için kış mevsiminde tüketilmesi önerilir.

Kereviz ayrıca tansiyon dengeleyici özelliği ile de bilinir. Karaciğer yağlanmasının önüne geçen kereviz aynı zamanda ödem atıcı görev üstlenir.

Hemen burun kıvırmayın! Faydalarını duyan soluğu pazar tezgahında alıyor kapış kapış satılıyor. Meğer tam bir şifa deposuymuş

KEREVİZ NASIL TÜKETİLİR?

Kerevizin mucizevi faydalarından birçok şekilde yararlanabilirsiniz. Kereviz hem pişirilerek hem de çiğ olarak tüketilebilir.

Aynı zamanda kerevizin kök kısmını yemeklerde, yapraklarını da çorbalarda kullanabilirsiniz. Hatta dilerseniz saplarını da çiğ bir şekilde salatalarda tüketebilirsiniz.

KEREVİZİN BESİN DEĞERLERİ

Bir bardak doğranmış kerevizin içeriği;

Kalori: 14

Protein: 1 gramdan az

Yağ: 1 gramdan az

Karbonhidratlar: 3 gram

Lif: 1,6 gram

Şeker: 1 gram

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir rahatsızlıkla karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin