Görenler burun kıvırıyor ama adeta şifa deposu: Faydalarını duyunca soluğu pazar tezgahında alacaksınız

Sağlığımızı korumak ve güçlendirmek adına, mutlaka tüketmemiz gereken pek çok besin vardır. Brüksel lahanası da bunlardan biridir. Tadı nedeniyle birçok kişi tarafından sevilmese de brüksel lahanası, güç faydalara sahip minik bir şifa kaynağıdır. İşte brüksel lahanasının mucizevi faydaları

Görenler burun kıvırıyor ama adeta şifa deposu: Faydalarını duyunca soluğu pazar tezgahında alacaksınız

Brüksel lahanası, besin açısından güçlü bir grup bitki olan turpgiller familyasına ait bir sebzedir. Yüksek besin içerikleri nedeniyle yenen çiçekleri, yaprakları, tomurcukları ve tohumları vardır.

Ayrıca karnabahar gibi sebzeler size aşırı kalori yüklemez ancak lif açısından zengindir ve hatta bir miktar protein içerir.

Bu küçük şifa deposu sebze, sağlığımız için bir dizi güçlü faydayı beraberinde getiriyor. Brüksel lahanasının bu faydalarını öğrendikten sonra sevmeseniz bile yemek isteyeceksiniz.

İşte brüksel lahanasının mucizevi faydaları...

BRÜKSEL LAHANASININ FAYDALARI

Brüksel lahanası en iyi K vitamini içeren gıdalardan biridir . K vitamini, iskelet yapısının sağlıklı tutulmasından sorumludur.

Bu da kemik erimesi veya kemik kırıkları gibi kemik mineral yoğunluğu kaybıyla ilgili durumların önlenmesine yardımcı olur.

K vitamini ayrıca kanın pıhtılaşmasına, kemik kireçlenmesine ve vücuttaki iltihabın giderilmesine yardımcı olur.

Brüksel lahanası beslenmesi büyük miktarda bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini sağlar. C vitamini vücutta koruyucu bir antioksidan görevi görerek iltihabı ve hücre hasarını azaltır.

Güçlü bir bağışıklık sistemi için gerekli olan C vitamininin antioksidanları, hastalıklara ve hastalıklara neden olabilecek bakterilere, virüslere, toksinlere ve diğer zararlı istilacılara karşı bağışıklığınızı güçlü tutar.

Brüksel lahanası, C vitamininin koruyucu etkilerinden dolayı sindirim sisteminizin, cildinizin, gözlerinizin, dişlerinizin ve diş etlerinizin sağlığının korunmasına yardımcı olur.

Görenler burun kıvırıyor ama adeta şifa deposu: Faydalarını duyunca soluğu pazar tezgahında alacaksınız

C vitamini içeren gıdalar aynı zamanda hücrelerinizi serbest radikal hasarından korur ve böylece kalp hastalığı kanser riskini azaltır.

Brüksel lahanasının anti-inflamatuar yetenekleri, içerdiği K vitamini, C vitamini, çeşitli antioksidanlar ve hatta az miktardaki omega-3 yağ asitlerinde bulunur.

Bu vitaminler, antioksidanlar ve omega-3'ler, arterleri tehlikeli plak oluşumundan uzak tutmak, kolesterol seviyelerini düşürmek, yüksek tansiyonla mücadele etmek, kan akışını artırmak ve sağlıklı, güçlü kan damarlarını korumak için birlikte çalışır.

Bu tür önemli faydalar, her yıl milyonlarca insanı etkileyen kalp krizi ve diğer kalp ve damar hastalıklarının yan etkilerini azaltır.

Brüksel lahanasında bulunan glukozinolatlar, sindirim sistemi ve midenin hassas astarının korunmasına yardımcı olabilir.

Bu, sızdıran bağırsak sendromu veya diğer sindirim bozukluklarının gelişme olasılığını azaltmaya yardımcı olur.

Aynı zamanda Brüksel lahanası, vücudun önemli detoksifikasyon sürecini kolaylaştırır. Bu sebzeler bağırsak mikroflorasında aşırı bakteri üremesini önleyerek sindirime yardımcı olur.

Bir fincan Brüksel lahanası günlük potasyum ihtiyacınızın yaklaşık yüzde 14'ünü sağlar. Potasyum sinir fonksiyonunu, kas kasılmasını, kemik yoğunluğunu ve sinir ve kasla ilgili tüm sistemlerimizi korumak için gerekli olan bir elektrolittir .

Uygun hücre fonksiyonunda rol oynayan potasyum, vücudun hemen hemen her kısmı için çok önemlidir.

Hücrelerin zar yapısının korunmasına ve sinir uyarılarının iletilmesine yardımcı olur, bu da onu sağlıklı kalp atışı ritimleri için hayati kılar. Ayrıca karbonhidrat metabolizmasında yer alan enzim fonksiyonlarında da rol oynar.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin