Haşlanmış yumurta böyle görünüyorsa ağzınıza bile sürmeyin: Haşlanmış yumurta hakkındaki çarpıcı gerçek ortaya çıktı

Yumurta, sağlığımız için en faydalı besinlerin başında gelir. Ancak herkesin sıklıkla yaptığı pişirme hatası, yumurtanın üzerinde yeşil gri bir rengin oluşumuna neden olur. Bu da ne yazık ki sağlığımız için tehlikelidir. Yumurta haşlarken aman dikkat...

Haşlanmış yumurta böyle görünüyorsa ağzınıza bile sürmeyin: Haşlanmış yumurta hakkındaki çarpıcı gerçek ortaya çıktı

Yumurta, sağlığımız için en faydalı besinlerden biridir. İçerdiği güçlü vitamin ve mineraller sayesinde sağlığımız için tam koruma sağlar.

Yumurta kalp sağlığını korur ve güçlendirir. Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan yumurta hem genel sağlığımızı tam anlamda korur hem de bağışıklık sistemimizi güçlendirir.

Tok tutma özelliği ile ili öne çıkan yumurta aynı zamanda kilo verme sürecinde de etkili rol oynar. İçerdiği kolin sayesinde beyin fonksiyonlarını artırır ve güçlendirir.

Yumurtanın tüm faydalarından yararlanmak için onu doğru şekilde pişirmek gerekir. Ancak pek çok insan yumurta haşlarken aynı hatayı yapıyor.

Yanlış şekilde pişirilen yumurta ne yazık ki tüm sağlık yararını kaybediyor. Bu nedenle yumurta haşlarken bazı unsurlara dikkat etmek gerekiyor.

Bir hata sonucu yumurtada oluşan yeşil gri renk, sağlığımız için faydalı halden çıkarak zararlı hale geliyor!

İşte nedeni...

HAŞLANMIŞ YUMURTADAKİ YEŞİL RENK NEDEN OLUR?

Sert pişmiş bir yumurtanın sarısının etrafındaki yeşil halka, yumurta beyazındaki hidrojenin sarısındaki kükürt ile birleşmesinden kaynaklanır. Bunun nedeni çoğunlukla yumurtaların çok uzun süre çok sert kaynatılmasıyla ilgilidir.

Haşlanmış yumurta böyle görünüyorsa ağzınıza bile sürmeyin: Haşlanmış yumurta hakkındaki çarpıcı gerçek ortaya çıktı

Uzmanlara göre, bu reaksiyon büyük olasılıkla sadece bir yumurtayı çok uzun süre kaynattığınızda ortaya çıkar.

Çünkü kükürt ve demir bileşikleri yumurta sarısının yüzeyinde reaksiyona girerek çirkin bir renk değişikliğinin yanı sıra kireçli bir doku yaratacaktır.

Yumurta sarısı etrafında oluşan yeşil gri renk, demir sülfür halkası olarak adlandırılır. Bu oluşum, demirden yararlanmamızı engeller.

Alternatif olarak, pişirme suyunuzda yüksek demir içeriği varsa bu durum meydana gelebilir. Haşlanmış yumurtadaki bu rengi önlemek aslında çok basittir.

YUMURTANIN YEŞİLE DÖNMEMESİ İÇİN NASIL HAŞLANIR?

En sağlıklı ve en doğru haşlanmış yumurta şekli, tam pişmiş yumurtadır. Bu formda pişirilen yumurta, besin değerlerini tam anlamıyla korur. Aynı zamanda biotin vitamini bu şekilde en etkilidir.

En sağlıklı yumurta pişirme süresi 10-12 dakikadır. Bu nedenle yumurtanın tüm faydasından yararlanmak ve demir sülfür oluşumunu engellemek için 10-12 dakika haşlamanız yeterlidir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin