Göz damlası orucu bozar mı, Oruçluyken göz damlası kullanmak kaza gerektirir mi?

Oruç ibadetini yerine getiren Müslümanlar Göz damlası orucu bozar mı? Oruçluyken göz damlası kullanmak kaza gerektirir mi? sorularının cevabını merak ediyorken, Diyanet'ten tüm detayları duyurdu. Göz damlası orucu bozar mı?

Google Haberlere Abone ol
Göz damlası orucu bozar mı, Oruçluyken göz damlası kullanmak kaza gerektirir mi?

Oruçluyken orucun bozulmasına neden olan durumlar merak edilirken Göz damlası kullanmak orucu bozar mı, Oruçluyken göz damlası kullanmak kaza gerektirir mi? soruları merak edilen başlıklar arasında yer alıyor.

Ramazan ayının gelişiyle birlikte oruç ibadetini yerine getiren Müslümanlar, oruç ibadetini layığıyla yerine getirebilmek adına orucu bozan durumları araştırıyor.

Araştırılan başlıklar her gün değişikliğe uğrarken, Göz damlası kullanmak orucu bozar mı? sorusu arama motorlarında sık sık yer alan başlıklar arasında.

Peki ya Göz damlası kullanmak orucu bozar mı, Oruçluyken göz damlası kullanmak kaza gerektirir mi? 

GÖZ DAMLASI KULLANMAK ORUCU BOZAR MI?

Göz damlası kullanmak orucun bozulmasına neden olur mu? sorusu sıklıkla merak edilen konular arasında yer alırken Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) konuya şu şekilde açıklık getirdi.

 

"Konunun uzmanlarından alman bilgilere göre, göze damlatılan ilaç, miktar olarak çok az (1 mililitrenin 1/20’si olan 50 mikrolitre) olup bunun bir kısmı gözün kırpılmasıyla dışarıya atılmakta, bir kısmı gözde, göz ile burun boşluğunu birleştiren kanallarda ve mukozasında mesâmat (gözenekler) yolu ile emilerek vücuda alınmaktadır.

Kaldı ki bu işlem yeme içme yani gıdalarıma anlamı da taşımamaktadır. Dolayısıyla göz "damlası orucu bozmaz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin