Faydalarını duyan poşet poşet alacak: Haftada 2 defa tüketende o sorundan eser kalmayacak. Meğer tam bir C vitamini deposuymuş

Sebzeler, içerdiği güçlü vitaminler ve mineraller ile bilinir. Ancak bazı sebzeler tadı nedeniyle sevilmeyebilir. Brokoli de bunlardan biri olsa da bu faydalarını öğrendikten sonra direkt pazarın yolunu tutacaksınız. İşte brokolinin sağlığımıza güçlü etkileri

Faydalarını duyan poşet poşet alacak: Haftada 2 defa tüketende o sorundan eser kalmayacak. Meğer tam bir C vitamini deposuymuş

Brokoli, en zengin besin profiline sahip sebzelerin başında gelir. Brokoli, sağlığa birçok fayda sağlayan besin açısından zengin bir sebzedir.

Brokolinin içerdiği vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sayesinde önemli bir besin kaynağıdır.

Brokoli, C vitamini, K vitamini, folat, lif, demir, potasyum ve magnezyum gibi önemli besin maddelerini içerir.

Tüm bu güçlü özelliklerin brokolide toplanması, brokoliyi sağlığımız için tüketmemiz gereken sebzelerin başına getirir.

İşte brokolinin mucizevi faydaları...

BROKOLİNİN MUCİZEVİ FAYDALARI

Brokoli, bol miktarda C vitamini içeriğinin yanı sıra cilt sağlığınız için harikalar yaratabilecek zengin miktarda pantotenik asit de içerir.

Brokoli, bol miktarda pantotenik asit, beta karoten ve kükürt bileşikleri içeriyor ve bunların hepsi harika bir cildi teşvik ediyor.

Ayrıca brokoli, kolajen oluşumuna yardımcı olan ve hasarlı dokuyu onarmaya yardımcı olan C vitamini açısından da zengindir.

Brokolide bulunan zengin miktardaki C vitamini, bağışıklık seviyenizi de artırmanıza yardımcı olabilir.

Faydalarını duyan poşet poşet alacak: Haftada 2 defa tüketende o sorundan eser kalmayacak. Meğer tam bir C vitamini deposuymuş

100 gram brokolide 89 gram C vitamini bulunur, bu da pek çok turunçgilden daha fazladır. Brokoli aynı zamanda beta-karoten ve bir dizi antioksidan bakımından da zengindir.

Bu da onu bağışıklığı güçlendirmeden etkili mükemmel bir sebze yapar. Böylece brokoli vücudu enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı daha dirençli hale getirir.

Brokoli, görme yeteneğiniz ve göz sağlığınız için harikalar yaratabilecek yüksek miktarda karotenoidlerle doludur.

Brokoli, görüş ve gece görüşünün korunmasına yardımcı olan, doğal olarak oluşan bir karotenoid olan lutein açısından zengindir.

Lutein ayrıca kalp sağlığına ve dolaşıma da fayda sağlar. Brokoli, potasyum ve magnezyum gibi birçok kalp dostu mineralle doludur.

Brokolinin yüksek lifi ve omega-3 yağ asitleri, kötü kolesterolü uzak tutmaya yardımcı olur. Brokolideki potasyum, kan basıncı seviyesini kontrol eder.

BROKOLİ NASIL TÜKETİLİR?

Brokoli sulu ve dayanıklıdır, doğru pişirilmesi gerekir. Ayrıca brokoli çiçeklerini ızgarada pişirebilir, kızartabilir, soteleyebilir veya fırında pişirebilirsiniz.

Hafifçe buharda pişirerek veya çiğ yiyerek C vitamini, demir ve klorofil içeriğinin çoğunu koruyabilirsiniz. Ancak brokoliyi tazeyken tüketmek en iyisidir.

Brokolinin taze ve çıtır kalması için sebzeliğinizde, yıkanmadan, delikli bir torbada saklayabilir ve brokolinizi birkaç gün içinde kullanmaya özen gösterin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin