Faydalarını duyan aktara akın ediyor: Kandaki zehri söküp atıyor her derde deva oluyor. Meğer şifa yanı başımızdaymış

Sağlığımız için şifacı olan sayısız pek çok bitki vardır. Bu bitkiler arasında resmen doğal bir ilaç görevi üstlenen ısırgan otu bulunur. Faydalarını öğrendikten sonra sofranızdan eksik etmeyeceksiniz. İşte ısırgan otunun mucizevi faydaları

Faydalarını duyan aktara akın ediyor: Kandaki zehri söküp atıyor her derde deva oluyor. Meğer şifa yanı başımızdaymış

Sağlığımızı korumak, güçlendirmek ve pek çok rahatsızlıklara şifa olmak için doğanız bizlere sunduğu pek çok bitki mevcuttur.

Bitkiler, içerdiği güçlü vitamin ve mineraller sayesinde sağlığımıza en faydalı doğal kaynaklar arasında yer alır.

Her derde deva olan bir nitelikte olan ısırgan otu da bunlardan biridir. Isırgan otu tıbbi özellikleriyle bilinen güçlü bir bitkidir.

Isırgan otunun tüylerinde bulunan maddeler, sağlığımız için çok yararlı içeriklerle doludur. O halde faydalarını öğrenmek için aşağıya kaydırmaya devam edin!

İşte ısırgan otunun mucizevi faydaları...

ISIRGAN OTUNUN FAYDALARI

Isırgan otu, sağlığımız için en şifalı bitkilerden biridir. Isırgan otunun en bilinen faydaları arasında, kan temizleyici özelliği ve böbrek taşını önleyici özelliği vardır.

Isırgan otu aynı zamanda doğru miktarda tüketildiğinde vücutta bulunan tüm iltihabı atar. İçeriğindeki yüksek C vitamini ve demir minerali sayesinde kansızlığa da şifa olur.

Faydaları saymakla bitmeyen ısırgan otunun bir diğer önemli faydası ise, üst solunum yolu rahatsızlıklarını en aza indirdiğidir.

Isırgan otu, kan basıncını ve kan şekerini düşürerek stabil tutmada etkilidir. Isırgan otu felç ve kalp krizi gibi kal-damar hastalıkları riskini azaltabilir.

Faydalarını duyan aktara akın ediyor: Kandaki zehri söküp atıyor her derde deva oluyor. Meğer şifa yanı başımızdaymış

Ayrıca 2013 yılında yapılan bir araştırma ısırgan otu yaprağının, tip 2 diyabetli kişilerde kan şekeri seviyesini düşürdüğünü desteklemektedir.

Isırgan otu, antiinflamatuar özellikleri sayesinde ağrı semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir.

Isırgan otu kas ağrısı, eklem ağrısı ve baş ağrısı gibi ağrıların hafifletilmesine yardımcı olabilir.

Isırgan otu, genellikle ellerde, dizlerde, kalçalarda ve omurgada görülen eklem ağrılarının hafifletilmesine yardımcı olabilir.

Isırgan otu, idrar yolu enfeksiyonlarını, böbrek ve prostat sorunlarını tedavi etmek için kullanılır.

Bir idrar söktürücü olan ısırgan otu, sağlıklı idrara çıkmayı teşvik edebilir ve aynı zamanda idrar yolu enfeksiyonu ve böbrek taşlarına neden olan patojenlerin büyümesini de engelleyebilir.

Isırgan otu, böbrek taşlarının ana nedeni olan kalsiyum oksalat kristallerinin böbreklerde birikmesini azaltabilir.

Isırgan otundaki antioksidan seviyeleri ve A ve C vitaminleri bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.

Isırgan otunda bulunan antioksidanlar bağışıklık sistemini hasara karşı korur ve bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olur.

Hacettepe Üniversitesi'ndeki bilim insanlar, ısırgan otunun vücudun enfeksiyona ve bağışıklık sistemini zayıflatabilecek diğer hastalıklara karşı savaşmasına yardımcı olan T hücrelerini uyardığını buldu.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin