Faturasını ödeyemeyenler hemen başvursun: Devlet 438 TL yardım yapacak. Başvurular açıldı

Faturasını ödeyemenler hemen başvursun. Doğalgaz fatura yardım destek ödeneğine ilişkin detaylar belli oldu. İşte konuya dair merak edilen tüm detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Faturasını ödeyemeyenler hemen başvursun: Devlet 438 TL yardım yapacak. Başvurular açıldı

Faturasını ödeyemenleri yakından ilgilendirecek o haber geldi. Doğalgaz fatura yardım detayları belli oldu. Yarım kapsamında 438 TL verileceği bildirildi.

Son dönemlerde doğalgaz yardım ödemelerinin ne zaman yatacağına ilişkin kapsamlı bir araştırma arama motorlarında sıklıkla araştırılan konular arasında yer alırken konuya ilişkin detaylar da belli olmaya başladı. 

2024 doğalgaz yardım destek ödemelerinin ne kadar olacağı ve ödemelerin ne zaman hesaplara aktarılacağı merak edilen başlıklardan olurken, işte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

DOĞALGAZ DESTEK ÖDEMELERİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU!

Ocak ayına girdiğimiz şu günlerde pek çok kişinin gözü, 2024 Ocak ayı doğalgaz destek ödemelerine çevrildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamalar kapsamında doğalgaz destek ödemelerinin arttığı geçtiğimiz günlerde belli olmuştu.

Bakanlık, 3294 sayılı Kanun kapsamında olan veya dönemsel ihtiyaç sahibi olup temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca belirlenen hanelere doğal gaz desteğinde bulunuyor.

Faturasını ödeyemeyenler hemen başvursun: Devlet 438 TL yardım yapacak. Başvurular açıldı

DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR?

Geçtiğimiz günler gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'ndan destek ödemelerine ilişkin detaylar belli olmaya başlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik doğal gaz tüketim desteğini düzenli sosyal yardım programlarımıza dahil ettik.

Yıllık 900 ila 2 bin 500 lira arasında olan toplam 8 aylık ödeme miktarını 1.500 ila 3 bin 500 liraya yükselttik." şeklinde açıklamada bulunmuştu.

 Konuya ilişkin Bakanlık ise şu açıklamalarda bulundu. Yeni doğal gaz düzenlememizle birlikte vatandaşlarımıza tahsis edeceğimiz yıllık tutarı 1500 ila 3 bin 500 lira arasına çıkardık.

Bu kapsamda, ödemelerimizi 8 ay boyunca kış dönemine gelen aylarda ödeme yapmak üzere düzenli hale getirdik. Böylelikle vatandaşlarımıza sunduğumuz doğal gaz desteğini aylık 112 ila 312 liradan aylık 188 lira ila 438 liraya yükseltiyoruz." 

DOĞALGAZ DESTEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğalgaz destek ödeme başvurusu e-devlet üzerinden gerçekleştirilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “ Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti”  sayfasından gerekli alanları doldurarak işlemler gerçekleştirilmektedir.

Doğalgaz destek ödemelerinin ne zaman yapılacağına ilişkin net bir tarih verilmemekle birlikte önümüzdeki günlerde ödeme tarihinin bildirileceği tahmin ediliyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin