Evin ısınmasına engel olan nedenler ortaya çıktı: Bu hatalar doğalgaz ve elektrik faturasını ikiye katlıyor

Evin ısınmasını engelleyen etmenler ortaya çıktı. Bu hatalar aynı zamanda doğalgaz ve elektrik faturasının çok daha yüksek gelmesine neden oluyor. Aman dikkat!

Google Haberlere Abone ol
Evin ısınmasına engel olan nedenler ortaya çıktı: Bu hatalar doğalgaz ve elektrik faturasını ikiye katlıyor

Soğuk kış aylarının gelişiyle birlikte pek çok vatandaş doğalgaz ve elektrik faturasından nasıl tasarruf edebileceğini harıl harıl araştırmaya başladı. 

Tasarruf etmenin yanı sıra, evde yapılan hataları da gözden geçirmek çok daha sağlıklı bir süreç olacaktır. Evde yapılan hatalar konusunda bilinçlenmek evin hem daha çok ısınmasına hem de faturalarda tasarruf edebilmeye yardımcı olur.

Bu noktada hemen hemen her evde yapılan ve ciddi boyutlarda ısı kaybının oluşmasına neden olan o hataları şu şekilde sıralayabiliriz...

BU HATALAR SICAKLIĞI KAÇIRIYOR!

 Ev içerisinde yapılan bir takım hatalar, sıcaklığın ev içerisinde muhafaza edilememesine neden olurken bu durum kişilerin hem evinde ısınamamasına hem de faturaların çok daha yüksek gelmesine neden olmaktadır. Peteklerden yayılan sıcaklığı koruyabilmek için bu hatalardan mutlaka uzun durun;

Evin mutlaka ısı yalıtımı yaptırılması gerekmektedir. Isı yalıtımının yetersiz olması, ısının dışarıya dağılmasına ve evin içinin istenilen seviyede ısınamamasına neden olmaktadır.

 

Yalıtımın yanı sıra peteklerin önünü kapatmak da ısının ev içerisinde yayılmasını engelleyen faktörlerden bir tanesidir. 

Diğer bir husus ise elbette pencerelerden gelen soğuk hava. Pencelerin kış kilini açmak ya da soğuğu önleyici silikon bantlardan temin etmek ev ısısını koruma altına almaya yardımcı olacak formüller arasındadır.

Kombi bakımını yılda bir kez düzenli olarak gerçekleştirmeyi kesinlikle ihmal etmemelisiniz. Aksi taktirde kombiniz sağlıklı çalışmayarak sürekli olarak devreye girmesi ay sonunda faturalarınızın kabarık gelmesine neden olacaktır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin