Fatih Camii'nde imama bıçakla saldırmıştı! Dehşet anlarının görüntüsü ortaya çıktı

Fatih Camii içerisinde slogan atan Ö.S.'yi uyaran Cami İmamı Galip Usta ve o sırada camide olan Bilal Erdem, Ö.S.'nin bıçaklı saldırısı sonucu yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Olay anının görüntüleri ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Kaynak: DHA

İstanbul Fatih'te meydana gelen olay, saat 19.15 sıralarında Fatih Camii'nde gerçekleşti. İddiaya göre, camiye giren Ömer S. "Allahuekber putları camiden çıkartın" diye slogan atarak cami içerisinde huzursuzluk çıkardı. Cami İmamı Galip Usta, Ömer S.'yi uyararak camiden çıkmasını istedi.

Üzerinde bulunan bıçakla Usta'ya saldıran Ömer S. o sırada camide bulunan ve olaya müdahale etmeye çalışan Bilal Erdem'e de bıçakla saldırdı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahaleleri sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılırken Ömer S. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Erdem'in hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. 

"ALLAHU EKBER PUTLARI CAMİDEN ÇIKARIN"

Saldırgan Ömer S.'nin cinayet büro amirliğindeki sorgusu sürüyor. Şüphelinin daha önceden bir suç kaydı olduğu ve üzerine ruhsatlı bir av tüfeği bulunduğu öğrenildi. Fatih Camisi'nde namaz sırasında, "Allahuekber putları camiden çıkartın" diye bağıran Ömer S.'yi özel güvenlik görevlileri uzaklaştırdı. Namazın ardından imam odasına giren ve  konuşmak istediğini belirten saldırgan, imam Galip Usta ile araya girmeye çalışan cami cemaatinden hafızlık talebesi Bilal Erdem'i bıçakla yaraladı. Saldırgan camide bulunan bir polis ve özel güvenlik görevlileri tarafından yakalandı. Yaralılar ise hastaneye sevk edildi. Yakalanan şüpheli Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Büro Amirliğine getirilerek sorguya alındı. Şüphelinin daha önceden kasten yaralama suçundan polise geliş kaydı olduğu belirlendi. Ayrıca yapılan araştırmada şüphelinin üzerine 2028 yılına kadar ruhsatlı av tüfeği bulunduğu öğrenildi. Şüphelinin sorgusuna Cinayet Büro Amirliğinde devam edildiği olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğü öğrenildi.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Olayın ardından yaralıların tedavi altına alındığı Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi'ne gelen İstanbul Valisi Davut Gül, yaralılar hakkında doktorlardan bilgi aldı. Gül sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Fatih Camii'nde uğradıkları saldırıda yaralanan hocamız Galip Usta ve talebesi Bilal Erdem'e Allah'tan şifa diliyoruz. Hastanede ziyaret ederek doktorlarımızdan bilgi aldık. Tedavileri devam ediyor. Fail yakalandı ve emniyetimiz olayı çok yönlü inceliyor. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.