San Dakika... Fatih Camii'nde dehşet. İmam ve bir hafız bıçaklandı. Olay yerinden ilk görüntü...

İstanbul Fatih Camii imamı ile bir hafız camiye gelen bir saldırgan tarafından bıçaklandı.

Google Haberlere Abone ol
San Dakika... Fatih Camii'nde dehşet. İmam ve bir hafız bıçaklandı. Olay yerinden ilk görüntü...

İstanbul Fatih Camii'nde bir dehşet yaşandı. Bir saldırgan  Fatih Camii'nin imamını ve hafızı caminin içinde bıçakladı.

İşte  Fatih Camii'ndeki saldırıdan ilk görüntü:

San Dakika... Fatih Camii'nde dehşet. İmam ve bir hafız bıçaklandı. Olay yerinden ilk görüntü...

Saldırının sebebi henüz bilinmiyor.

Camiye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İşte saldırı sonrası Fatih Camii'nden gelen görüntü:

Saldırganın camiye girerek , “Ey Müslümanlar uyanın” diye bağırdığı iddia edildi.

Yaralılar ambulansla hastaneye sevk edildi.

San Dakika... Fatih Camii'nde dehşet. İmam ve bir hafız bıçaklandı. Olay yerinden ilk görüntü... - Resim : 2

Yaralılardan birinin sırtından diğerinin boğazından yaralandığı öne sürüldü.

İstanbul Valiliği şu açıklamayı yaptı:

Ö.S. İsimli şahıs, Fatih Camii içerisinde slogan atarak cami içerisinde huzursuzluk çıkarmıştır. Fatih Camii imamı Galip Usta da şahsı uyararak dışarı çıkmasını istemiş. Ö.S. İsimli şahıs bu sırada Galip Usta ve Bilal Erdem’i bıçakla yaralamıştır.

Şahıs, olayın ardından güvenlik görevlilerince yakalanarak gözaltına alınırken, Galip Usta ve Bilal Erdem, olayın ardından kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmıştır. İki yaralının hayati tehlikesi bulunmaktadır.

'YOĞUN BAKIMDA TEDAVİLERİ SÜRMEKTE'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, menfur saldırıda Fatih Camii imamı Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem'in yaralandığını, yoğun bakımda tedavilerinin sürdüğünü söyledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul'da bu akşam Fatih Camii'de yaşanan menfur saldırıda Fatih Camii imamı Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem yaralandı. Yoğun bakımda tedavileri sürmekte. Saldırıyı gerçekleştiren Ö.S. isimli şahıs emniyet güçlerimizce yakalandı. Saldırıyla ilgili soruşturma hassasiyetle sürdürülüyor. Galip Hocaya ve Bilal kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Allah'tan acil şifalar diliyorum" dedi.

'ADLİ SORUŞTURMA DEVAM ETMEKTE'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Fatih Camii'nde İmam Hatip Galip Usta ve Bilal Erdem isimli vatandaşımıza yönelik saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırının ardından şüpheli şahıs gözaltına alınmış olup, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adli soruşturma çok yönlü devam etmektedir. Hepimizi üzen saldırıda yaralanan imam Hatip Galip Usta ve Bilal Erdem’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

VALİ GÜL: TEDAVİLERİ DEVAM EDİYOR

Olayın ardından yaralıların tedavi altına alındığı Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi'ne gelen İstanbul Valisi Davut Gül, yaralılar hakkında doktorlardan bilgi aldı. Gül sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Fatih Camii’nde uğradıkları saldırıda yaralanan hocamız Galip Usta ve talebesi Bilal Erdem’e Allah’tan şifa diliyoruz. Hastanede ziyaret ederek doktorlarımızdan bilgi aldık. Tedavileri devam ediyor. Fail yakalandı ve emniyetimiz olayı çok yönlü inceliyor. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı. 

San Dakika... Fatih Camii'nde dehşet. İmam ve bir hafız bıçaklandı. Olay yerinden ilk görüntü... - Resim : 3

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca da olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

"BU SALDIRININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul Fatih Camisi imamı Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem'e yapılan bıçaklı saldırıyı kınadı.

Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Galip Usta hocamıza ve cami cemaatinden Bilal Erdem'e yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kendilerine yüce Rabbimizden acil şifalar diliyor, cami cemaatine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu menfur saldırının sonuna kadar takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

San Dakika... Fatih Camii'nde dehşet. İmam ve bir hafız bıçaklandı. Olay yerinden ilk görüntü... - Resim : 4

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul Fatih Camii İmamı Galip Usta’ya ve cami cemaatinden Bilal Erdem’e yönelik menfur saldırıyı üzülerek öğrendik. Hadiseyle ilgili emniyet güçlerimiz ve adli makamlar harekete geçmiş, sorumlu kişi yakalanmıştır. Bu vesileyle Galip hocaya ve yaralı vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Saldırıyı lanetliyoruz."

San Dakika... Fatih Camii'nde dehşet. İmam ve bir hafız bıçaklandı. Olay yerinden ilk görüntü... - Resim : 5

İYİ PARTİ'DEN KINAMA

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Fatih Camii'nde imama ve bir vatandaşa yapılan saldırıyı kınayarak, “Fatih Camii imamı Galip Usta ve Bilal Erdem’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Fatih Camii İmamı Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem’in bir şüpheli tarafından bıçakla yaralanmasına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu akşam İstanbul’da Fatih Camii’nde meydana gelen menfur saldırıyı büyük bir üzüntüyle öğrendik. Saldırıda yaralanan Fatih Camii imamı Galip Usta ve Bilal Erdem’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz. Saldırıyı şiddetle kınıyor ve soruşturmanın titizlikle yürütülmesini temenni ediyoruz” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Fatih Camii İmamı Galip Usta ve Bilal Erdem'e camide yapılan saldırıyı kınıyorum” dedi.

İstanbul'da Fatih Camii İmamı Galip Usta’ya yönelik saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Fatih Camii İmamı Galip Usta ve Bilal Erdem'e camide yapılan saldırıyı kınıyor, Usta ve Erdem'e acil şifalar diliyorum. Saldırının tüm detaylarıyla açığa çıkarılmasını ve benzer olayların bir daha ibadethanelerimizde yaşanmamasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

OLAYLAR NASIL BAŞLADI?

Edinilen bilgiye göre, Ö.S. isimli bir şahıs, yatsı namazı öncesinde Fatih Camisi'nde slogan atarak huzursuzluk çıkardı.

Sorun çıkaran şüpheli Ö.S, özel güvenlik görevlileri tarafından camiden çıkarıldı.

Namazın ardından imam odasına giren ve Usta ile konuşmak istediğini belirten zanlı, imam ile araya girmeye çalışan cami cemaatinden Bilal Erdem'i bıçakla yaraladı.

İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar olay yerine gelen sağlık görevlilerince hastaneye kaldırılırken, hayati tehlikelerinin bulunduğu bildirildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin