Evde sarımsağı olan yemesin turşusunu kursun: Sarımsak turşusunun mucizevi etkileri ortaya çıktı. Sarımsak turşusu yemek neye iyi gelir?

Sarımsak hem besleyici hem de lezzetli besinlerin başında gelir. İçerdiği güçlü vitaminler ve mineraller sayesinde birçok derde deva olan sarımsağın turşusu da en az kendisi kadar faydalı. Bundan sonra sarımsağı böyle tüketeceksiniz. İşte sarımsak turşusunun sağlığımıza güçlü etkileri

Evde sarımsağı olan yemesin turşusunu kursun: Sarımsak turşusunun mucizevi etkileri ortaya çıktı. Sarımsak turşusu yemek neye iyi gelir?

Sarımsak, mutfakta en sık kullandığımız lezzetli ve en faydalı besinlerden biridir. Sarımsak, içerdiği güçlü vitaminler ve mineraller sayesinde, sağlığımız için bir yığın fayda sunar.

Doğal bir antibiyotik olarak bilinen sarımsak, bakteri, virüs ve mantarlarla savaşabilir. Bu nedenle, soğuk algınlığı ve diğer enfeksiyonlara karşı koruma sağlar.

Ancak sarımsaktan elde edilen sarımsak turşusu, sarımsağın tüm faydalarını katbekat artırarak, bambaşka faydaları da beraberinde getirir.

İşte sarımsak turşusunun mucizevi faydaları...

SARIMSAK TURŞUSU FAYDALARI

Sarımsak turşusu, sarımsağın fermente edilerek yapılan bir turşu çeşididir ve sağlık açısından birçok fayda sunabilir.

Öncelikle sarımsak turşusunun içerisinde bulunan probiyotikler, sindirim sistemini destekleyerek bağırsak sağlığını iyileştirir.

Bu probiyotikler, bağırsak florasının dengelenmesine yardımcı olarak bağışıklık sistemini güçlendirir.

Sarımsak turşusunun bir diğer önemli özelliği, içerdiği antioksidanlar sayesinde vücudu serbest radikallerden koruyabilmesidir.

Antioksidanlar, hücre hasarını azaltarak yaşlanmayı yavaşlatabilir, çeşitli hastalıklara ve kansere karşı koruyucu etki gösterir. Aynı zamanda kalp hastalığı ve felç riskini azaltır.

Ayrıca sarımsak turşusu içerdiği "allicin" adlı bileşen sayesinde anti-bakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir, bu da soğuk algınlığı gibi enfeksiyonlara karşı koruma sağlar.

Sarımsak turşusunun kalp-damar sistemi sağlığı destekleme potansiyeli de bulunur. Araştırmalar, sarımsağın kan basıncını düşürüp kolesterol seviyelerini dengelediğini göstermektedir.

Evde sarımsağı olan yemesin turşusunu kursun: Sarımsak turşusunun mucizevi etkileri ortaya çıktı. Sarımsak turşusu yemek neye iyi gelir?

Bu özellikleri sayesinde, kalp-damar hastalıkları riskini azaltabilir ve genel kalp sağlığını destekler. Ayrıca sarımsak turşusu, içerdiği doğal bileşenlerle anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.

Bu özellik ise iltihaplanma ile mücadele ederek eklem sağlığını destekler ve inflamatuar durumları en aza indirir.

Sarımsak turşusu, sindirim sistemini güçlendirmek, bağışıklık sistemini desteklemek, antioksidan ve anti-inflamatuar etkileriyle genel sağlığı iyileştirmek gibi bir dizi fayda sunar.

SARIMSAK TURŞUSU NASIL YAPILIR?

1 su bardağı taze sarımsak dişleri (kabuklarını soyulmuş)

1 su bardağı elma sirkesi

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

Birkaç adet defne yaprağı (isteğe bağlı)

Karabiber taneleri (isteğe bağlı)

Öncelikle sarımsakları soyun ve temizleyin. Eğer sarımsak dişleri büyükse ortadan ikiye kesin. Ardından bir tencerede suyu, elma sirkesini, tuzu ve şekeri atarak karıştırın.

Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Sarımsakları kavanoza dökün ve üzerine soğuttuğunuz sirkeli karışımı ekleyin.

Eğer tercih edecekseniz üzerine defne yaprağı ve karabiber tanelerini ilave edin. Kavanozun kapağını kapatın ve buzdolabında bekletin.

Birkaç gün sonunda sarımsak turşunuz hazır olacak. Dilediğiniz yemeğin yanına afiyetle servis edebilirsiniz. Şifa olsun!

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin