Eskiden bunu yapıyorlarmış! Hastalıkları def ediyor. Tereyağının içine pekmez koyarsınız...

Sağlığımızı korumak ve güçlendirmek için tereyağının önemi çoktur. Ancak tereyağıyla birlikte tüketeceğiniz bu güçlü besin, daha farklı yarar potansiyelini beraberinde getirir. Etkilerini duyunca hemen mutfağa koşacaksınız. İşte her derde deva olan o kür

Eskiden bunu yapıyorlarmış! Hastalıkları def ediyor. Tereyağının içine pekmez koyarsınız...

Sağlığımızı korumak, güçlendirmek ve birtakım rahatsızlıkları gidermek için doğanın bize sunduğu pek çok besin mevcuttur.

Bunlardan en faydalısı ise şüphesiz, tereyağıdır. Tereyağı, içerisinde sağlığımız için güçlü vitaminler ve mineraller barındırır.

Ancak tereyağını pekmez ile birleştirmek, her ikisinin de tüm faydalarını artırarak tahmin bile edemeyeceğiniz faydaları da ekler.

İşte tereyağı ve pekmez karışımının sağlığımıza güçlü etkileri...

TEREYAĞI VE PEKMEZ KÜRÜNÜN FAYDALARI

Tereyağı ve pekmez karışımı, sağlığımız için güçlü faydalar sunan en şifalı kombinasyonlardan birdir. Bu karışım hem sağlıklı hem de lezzetlidir.

Tereyağı içerisinde bol miktarda A,E ve D vitamini içerir. Pekmez ise, doğal şifalı kaynaklardan elde edilen sağlıklı bir kaynaktır.

Eskiden bunu yapıyorlarmış! Hastalıkları def ediyor. Tereyağının içine pekmez koyarsınız...

Bu iki mucizevi faydalara sahip olan besin bir araya gelince, sağlığımız için bir dizi yarar potansiyelini de beraberinde getirir.

Tereyağı ve pekmez ikilisinin en bilinen faydası, şiddetli ve inatçı öksürüğü çabucak kesmesidir. Boğaz ağrısına da iyi gelen bu karışım özellikle kış aylarında tüketilmelidir.

Kış hastalıkları kendini göstermeye devam ederken özellikle grip, nezle ve soğuk algınlığı şikayeti olanlar, bu kürü rahatlıkla tüketebilir.

Çünkü bu karışım hastalık belirtilerini en kısa sürede atlatmaya destek olur. Ayrıca vücudumuzun hastalıklara karşı direncini artırır.

İçerisinde A, D ve E vitaminleri bulunan tereyağı, demir, potasyum ve kalsiyum mineralleri açısından zengin pekmez ile bir araya gelince güçlü faydalar sunar.

Bu özellikler, demir eksikliği veya kansızlık sorunu yaşayan kişiler için en etkili kürlerden biridir. Bu karışım ayrıca vücudumuzun enerji seviyelerini artırarak yorgunluğa şifa olur.

TEREYAĞI VE PEKMEZ KARIŞIMI NASIL YAPILIR?

Bu güçlü karışımı hazırlamak için öncelikle yarım çay bardağı pekmezi bir cezveye alın. Daha sonra içine 1 tatlı kaşığı tereyağını ilave edin.

Karışımı kısık ateşte, tereyağı iyice eriyene kadar bekleyin. Karışım ılıdıktan sonra içerisine 1 tatlı kaşığı limon suyu da ekleyebilirsiniz.

Elde ettiğiniz karışımı her sabah ve akşam olmak üzere birer kaşık olacak şekilde afiyetle tüketin. Şifa olsun!

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce doktorunuza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin