Elti çatlatan bembeyaz çamaşırların sırrı bulundu: Sararmış çamaşırları kar beyazı yapmak 1 ürünle mümkün. Deterjan haznesine eklemeniz yeterli

Kıyafetler, zaman içerisinde çeşitli nedenlerden dolayı sararabilir. Ancak bu etkili yöntem sayesinde yalnızca tek bir malzemeyle sararan kıyafetlerinizi beyazlatabilirsiniz. İşte sararmış kıyafetleri bembeyaz yapan etkili yöntem ve uygulanışı

Elti çatlatan bembeyaz çamaşırların sırrı bulundu: Sararmış çamaşırları kar beyazı yapmak 1 ürünle mümkün. Deterjan haznesine eklemeniz yeterli

Çamaşır makinesi, bir evin kurtarıcısı olan eşyalardan biridir. Çamaşırların her zaman mis kokulu, temiz ve lekesiz çıkmasını sağlar.

Fakat bazı durumlarda kıyafetlerimiz sararabilir. Bunun içine ise normal bir şekilde kıyafetlerimizi makineye atar ve çalıştırırız.

Ancak yıkama, yetersiz kalabilir. İşte bu noktada devreye, kıyafetleri beyazlatmak için çeşitli yöntemler girebilir.

Bu etkili ve pratik yöntem sayesinde sararmış kıyafetlerinizi kar beyazına çevirerek ilk günkü formuna kavuşturabilirsiniz.

İşte sararmış kıyafetleri bembeyaz yapmanın etkili yöntemi…

KIYAFETLER NEDEN SARARIR?

Kıyafetler pek çok nedenden dolayı zamanla sararabilir. Bunların en başında, dolap içinde biriken bakteriler gelebilir.

Bu nedenle dolap içi temizliğine dikkat etmek, oldukça önemli bir husustur. Aynı zamanda bir defa giyilen kıyafetlerin dolaba atılması da sararmalara neden olabilir.

Ter içinde bulunan yağlar, kıyafetlerin içerisine nüfuz ederek yine kıyafetlerin sararmasına yol açabilir. Aynı zamanda düşük sıcaklıkta yıkanan açık renkli ve beyaz kıyafetler de sararabilir.

Elti çatlatan bembeyaz çamaşırların sırrı bulundu: Sararmış çamaşırları kar beyazı yapmak 1 ürünle mümkün. Deterjan haznesine eklemeniz yeterli

SARARMIŞ ÇAMAŞRILARI BEYAZLATMA YÖNTEMİ

Sararmış çamaşırları bembeyaz yapmak için pek çok yöntem mevcuttur. Ancak bunlardan en etkilisi şüphesiz, her evde bulunan beyaz sirkedir.

Yıllardır tercih edilen ve popüler bir yöntem olan beyaz sirke, temizliğin her alanında kullanılan en güçlü temizlik ürünlerinden biridir. Sararmış kıyafetlerinizin imdadına, beyaz sirke yetişir.

Beyaz sirke ile sararan kıyafetlerinizi beyazlatmak oldukça basit. Çamaşır makinesinin deterjan haznesine 1 yemek kaşığı beyaz sirke ilave etmeniz yeterli olacaktır.

Beyaz sirke kıyafetlerin hem daha yumuşak olmasına hem üzerinde bulunan lekelerin giderilmesine hem de sararmış kısımları beyazlatmada oldukça etkilidir.

Aynı zamanda tuz ve limon suyu da sararan kıyafetleri bembeyaz yapmada oldukça etkilidir. Uygun bir kabın içerisine su doldurun.

Bu suyun içerisine 1 yemek kaşığı tuz, 1 bardak limon suyu ve 1 yemek kaşığı çamaşır deterjanı ekleyin. Karışımın içerisine sararan kıyafetlerinizi atın.

1 saat kadar bu şekilde beklettikten sonra, beyaz yıkama programında yıkayın. Bu yöntem penye kıyafetler, gömlek ve yazlık kumaşlar için oldukça etkilidir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin