Çamaşır makinesine 1 kaşık karabiber atın. Etkilerine inanamayacaksınız

Kulağa her ne kadar ilginç gelse de çamaşır makinesine karabiber atmak, kıyafetlerdeki o sorunu tümden yok ediyor. Etkisini okuduğunuzda kıyafetlerinize karabiber eklemeden çalıştırmak istemeyeceksiniz. İşte çamaşır makinesine karabiber atmanın mucizevi etkileri

Çamaşır makinesine 1 kaşık karabiber atın. Etkilerine inanamayacaksınız

Çamaşır makinesi, günlük yaşantımızı kolaylaştıran pratik eşyalardan biridir. Çamaşır makineleri, kıyafetlerin en kolay yolla zahmetsiz bir şekilde tertemiz olmasını sağlar.

Hem zamandan kısalttığı için hem de sarf edeceğimiz zahmeti azalttığı için çamaşır makinelerinin önemi büyüktür.

Çamaşırların daha temiz, kokulu, lekesiz ve renginin solmaması için piyasada pek çok deterjan mevcuttur.

Ancak çokça para ödediğimiz bu deterjanlar istenilen etkili vermeyebilir. İşte bu noktada karabiber imdadınıza yetişir.

Çamaşır makinesine atacağınız 1 çay  kaşığı karabiber, kıyafetlerinizin solan rengini geri kazandırır ve diğer kıyafetlerin de rengini korur.

ÇAMAŞIR MAKİNESİNE KARABİBER ATMANIN ETKİLERİ

Çamaşır makinesinde yıkanan kıyafetlerin kimi zaman solduğunu fark etmişsinizdir. Kıyafetlerin solmasının en büyük nedeni, deterjan kalıntılarıdır.

İşte bu noktada çamaşır makinesine atılan karabiber, aşındırıcı bir görev üstleniyor. Bu da demek oluyor ki kıyafetlerin renginde herhangi bir solma olmuyor.

Karabiber, kıyafetlerin rengini koruyarak solmasını önlüyor. Hatta rengi solan kıyafetleri de birkaç yıkamada eski haline getiriyor.

Çamaşır makinesine 1 kaşık karabiber atın. Etkilerine inanamayacaksınız

ÇAMAŞIR MAKİNESİNE KARABİBER NASIL ATILIR?

Öncelikle çamaşır makinesine kıyafetlerinizi atın. Ardından uygun deterjanları makinenizin deterjan haznesine koyun.

Çamaşır makinesinin içine, yani kıyafetlerinizin üzerine de 1 çay kaşığı kadar öğütülmüş karabiber atın. Kıyafetlerinizi soğuk suda yıkayarak rengi solan kıyafetlerinizi bir çırpıda kurtarın!

KIYAFETLERİN RENGİNİN SOLMAMASI İÇİN NE YAPILIR?

Çamaşır makinesinde yıkanan kıyafetler zamanla solar. Kıyafetlerin solmasını önlemek için aslında yapmanız gereken bazı küçük püf noktalar var.

Kıyafetleri doğru programda ve uygun yıkama koşullarında yıkamalısınız. Aynı zamanda kıyafetlerinizi güneş ışığında kurutmaktan kaçınmalısınız.

Ayrıca çamaşır makinesine 1 bardak ekleyeceğiniz beyaz sirke de kıyafetlerin rengini korumaya ve soldurmamaya yardımcı olur.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin