Dinmek bilmeyen boğaz ağrısını anında hafifletiyor: Günde 2 bardak içmeniz yeterli. Boğaz ağrısına ne iyi gelir?

Boğaz ağrısı, kış mevsiminde en sık karşılaşılan ve dayanılmaz bir hale gelen rahatsızlıklardan biridir. Yutkunmada güçlük çekmemek ve boğaz ağrısını hemen hafifletmek istiyorsanız bu doğal yöntemi mutlaka deneyin! İşte boğaz ağrısını şipşak geçiren doğal yöntem

Dinmek bilmeyen boğaz ağrısını anında hafifletiyor: Günde 2 bardak içmeniz yeterli. Boğaz ağrısına ne iyi gelir?

Kış mevsiminin soğukları giderek artmaya başlarken boğaz ağrısı şikayetleri de artmaya başladı.

Boğaz ağrısı; boğazda ağrıya, tahrişe veya kaşınmaya neden olabilir ve bu durum genellikle yutkunduğunuzda daha da kötüleşir.

Boğaz ağrısının ana nedeni, soğuk algınlığı veya gribe benzer viral bir enfeksiyondur. Boğaz ağrısına kendi kendine düzelen bir virüs de neden olur.

Kişinin günlük yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen boğaz ağrısına, yutkunmada zorluk da eklenince durum iyice çekilmez bir hal alır.

Boğaz ağrısına çözüm olarak pek çok ilaç olsa da en sağlıklı bir yöntem olarak doğal çözümleri deneyebilirsiniz.

Her mutfakta önemli bir yere sahip olan bu besinler sayesinde bir türlü geçmeyen boğaz ağrısını hızlıca hafifletebilirsiniz.

İşte boğaz ağrısını dindiren doğal yöntem...

BOĞAZ AĞRISINA DOĞAL ÇÖZÜM

Boğaz ağrısına en etkili doğal çözümlerin başında, elma sirkesi gelir. 1 bardak ılık suyun içine 1 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 tatlı kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı bal ekleyin.

Daha sonra güzelce karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı günde 2 veya 3 bardak tüketerek boğaz ağrısına son verebilirsiniz.

Dinmek bilmeyen boğaz ağrısını anında hafifletiyor: Günde 2 bardak içmeniz yeterli. Boğaz ağrısına ne iyi gelir?

SARIMSAK

Çiğ sarımsak antiseptik özelliklere sahiptir ve boğaz ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir.

Çiğ sarımsak ezildiğinde antibakteriyel, antifungal ve antiviral özelliklere sahip allisin adı verilen bir bileşik salgılar.

Boğaz ağrısı için çiğ sarımsak kullanabilirsiniz. Bir parça karanfil ile çiğneyin veya bir dilim alıp on beş dakika ağzınızda tutun.

Çoğu insanın üstesinden gelmesi zor olabilir. Yutmayı kolaylaştırmak için biraz bal veya zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

ZERDEÇAL

Zerdeçal güçlü bir antioksidandır ve bu sarı baharat birçok ciddi hastalıkla, enfeksiyonla ve hatta yarayla savaşacak güce sahiptir.

Boğaz ağrısı için yarım çay kaşığı zerdeçal ve yarım çay kaşığı tuzu bir bardak sıcak suya karıştırıp gargara yapabilirsiniz. Yatmadan önce zerdeçallı süt de içebilirsiniz.

TUZLU SU İLE GARGARA

Yüzyıllardan beri kuru öksürük veya boğaz ağrısını tedavi etmek için tuz ve su kullanılır. Tuzlu su gargarası, boğaz ağrısını tedavi etmenin basit ve etkili yollarından biridir.

Bir yemek kaşığı tuzu bir bardak ılık suya karıştırın. Bu solüsyon boğazdaki asitlerin durulanmasına ve nötralize edilmesine yardımcı olarak boğazdaki yanma hissini hafifletir. Ayrıca tahriş olmuş mukoza zarlarının hızlı iyileşmesine yardımcı olur.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin