Cinsel ilişkiye resmen yeni soluk getiriyor: Public seks ne demek?

Yer yer herkesin gördüğü ancak anlamının ne olduğunu bilmediği o terime ilişkin tüm detayları derledik. Public seks nedir?

Google Haberlere Abone ol
Cinsel ilişkiye resmen yeni soluk getiriyor: Public seks ne demek?

Her geçen gün cinsel ilişki üzerine çeşitli terimler gün yüzüne çıkmaya başlarken pek çoğumuz bu terimlerin hangi anlamlara geldiğini çözümleyemiyor.

Bilhassa sosyal medyada bu terimler çok daha fazla kullanılırken çoğu kişi ise bilmeden kullandığı zamanlar da olabiliyor. Son dönemlerde popülerliğini yeniden kazanmaya başlayan public seksin ne demek olduğuna ilişkin tüm detayları derledik...

PUBLİC SEKS NEDİR?

Public seks en temel ve basit anlamıyla açık mekanlarda seks yapma durumuna verilen isimdir. Topuma açık mekanlarda seks yapabilme durumuna public seks adı verilirken, bu terime ilişkin de çeşitli anketler düzenlendi.

İngiltere’de gerçekleştirilen bir anket sonucunda kadınların büyük çoğunluğunun, hayatlarında bir defa da olsa topluma açık alanlarsa seks yapmak istediklerini ortaya koydu. 

Bu durumu ele alan uzmanlar ise public seks ve public seks minvalindeki seks girişimlerini şu şekilde ele aldı.

Uzman Psikolog Sinem Öztep Kuruoğlu konuyu şu şekilde değerlendirdi. "Cinsellik, çok şekilli bir duygusal ve fiziksel deneyimdir. Kamusal alanda seks ise sapkınlıklar başlığı altında değerlendirilmemekle beraber, cinsellikle doğrudan ilintili olmayan çok çeşitli dürtü ve fantezilerle ilgilidir.

 Yasakları delme arzusu, teşhirci tutumlar, yakalanma riskinin yarattığı tehdit ve heyecanı yaşamak, herkesten farklı bir şey yapma merakı veya fetişizm bu deneyimin bilinçli veya bilinçdışı sebepleri olabilir.

Kısa süreli bir cinsel heyecan yaşama isteğinden bir yabancıyla seks yapmaya, rutine binmiş bir ilişkiye renk katma isteğinden cinsel ilişki için mahremiyeti sağlayacak bir mekanın olmamasına veya böyle bir mekana ulaşana kadar cinsel arzuyu gemleyememeye kadar çeşitli sebepleri de sayabiliriz.

Kadınlar için cinselliğin duygu alışverişi yönü, fiziksel temasın şefkat içeren niteliği ve ön sevişme daha önemliyken, erkekler için birleşme eyleminin kendisi, gösterilen performans ve cinsel deneyimdeki şehvet unsuru daha ön planda.

Bu yüzden bir tatil zamanı denizde gerçekleşen bir sevişme daha ilişkisel, daha dokunma ihtiyacına yönelik olabilir ve kadına daha çok hitap edebilir."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin