Bu öneriyle cebinizden beş kuruş para çıkmadan kombiniz alev alev yanacak: Yoğuşmalı kombi derecesi ne kadar olmalı?

Eve usta çağırmadan evvel kombi bakımınızı gözden geçirin. Bu yöntemler sayesinde kombiniz cayır cayır yanacak. İşte yoğuşmalı kombi derecesine ilişkin tüm detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Bu öneriyle cebinizden beş kuruş para çıkmadan kombiniz alev alev yanacak: Yoğuşmalı kombi derecesi ne kadar olmalı?

Kış aylarının hızla gelişiyle birlikte kombiler üst seviyelerde yanmaya başladı. Bu durum evin ısınmasını sağlasa da ay sonunda ekonomik açıdan çeşitli zorlukların oluşmasına neden olabiliyor. 

Kış aylarını çok daha tasarruflu geçirebilmek için uygulanması gereken belli başlı yöntemler bulunuyor. Bu yöntemlerin başında da yoğuşmalı kombilerin kaç derecede çalışması gerektiğiyle alakalı olurken, işte cebinizden fazladan para çıkmadan tasarruf sağlayabileceğiniz o yöntemler...

USTA ÇAĞIRMADAN EVVEL KONTROLÜNÜZÜ YAPIN!

Soğuk kış günlerinin gelişinin ardından eller kombiye yönelirken bu durum ay sonunda çeşitli problemler yaşanmasına neden olmuştu. Doğalgaz faturasında tasarruf sağlarken aynı zamanda evin sımsıcak olmasını sağlayabilmek için uygulanması gereken belli başlı yöntemler bulunmaktadır.

Bu yöntemlerin başında elbette kombi bakımının düzenli olarak yapılması gelmektedir. Kombi bakımının düzenli olarak yapılması, peteklerin sağlıklı şekilde yanabilmesi açısından önemlidir. 

 

Usta çağırmadan evvel kontrolünü sağlayabileceğiniz etmenlerin başında kombinin suyunu kışa girmeden evvel kontrol etmeniz, kombinin sağlıklı şekilde yanmasını sağlayan etmenlerin başında gelmektedir.

Bir diğer önemli konu ise yoğuşmalı kombiler ile alakalıdır. Yoğuşmalı kombiler faturada tasarruf sağlamanıza yardımcı olacak önemli etmenlerden bir tanesi olurken, evin her odasının sıcaklık değeri farklı farklıdır.

Bu bağlamda oturma odası, yatak odası ve mutfak için ideal sıcaklık değerleri 20 derece olurken; antre, hol ve koridor için ideal sıcaklık değeri 15 derece olması gerektiği vurgulanmaktadır. Banyo da ise ideal sıcaklık değerinin 24 derece olmasının yeterli olduğu savunulmaktadır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin