Bu meyve 1 aylık demir ihtiyacını 1 günde sağlıyor! Faydalarını duyan pazar tezgahına akın ediyor

'Meyvelerin Kralı' olarak bilinen durian meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle güçlü demir minerali sayesinde ön planda olan durian meyvesinin faydalarını duyan soluğu pazar tezgahında alıyor. İşte durian meyvesinin saymakla bitmeyen faydaları

Bu meyve 1 aylık demir ihtiyacını 1 günde sağlıyor! Faydalarını duyan pazar tezgahına akın ediyor

'Meyvelerin Kralı' olarak bilinen durian meyvesi, sağlığımız için güçlü özelliklerle donatılmış güçlü bir besindir.

Tropikal bir meyve olan durian meyvesinin kendine has tadı ve kokusu vardır. Özellikle Güneydoğu Asya'da sıklıkla tüketilen bu meyve, ülkemizde pek tüketilmemektedir.

Ancak durian meyvesinin bu güçlü faydalarını öğrendikten sonra mutlaka tüketmek isteyeceksiniz.

İşte durian meyvesinin faydaları...

DURİAN MEYVESİNİN MUCİZEVİ FAYDALARI

Durian, sağlığımız için çok güçlü faydalara sahip olan meyvelerden biridir. İçerdiği güçlü vitamin ve mineraller sayesinde sağlığımız üzerinde büyük rol oynar.

Durian meyvesi, insan beslenmesi için gerekli olan birçok elementin harika bir kaynağıdır.

Sağlığınız için iyi olan A vitamini, C vitamini, doğal bir antioksidan ve folik asit, tiamin, riboflavin, niasin ve B6 vitamini gibi B kompleksi vitaminleri de dahil olmak üzere birçok vitamin içerir.

Bu meyve 1 aylık demir ihtiyacını 1 günde sağlıyor! Faydalarını duyan pazar tezgahına akın ediyor

Ek olarak fosfor, potasyum, demir, kalsiyum, magnezyum ve magnezyum gibi sağlıklı miktarda mineral içerir.

Durian bu nedenle, vücudumuzun ihtiyacı olan 1 aylık demiri tam 1 günde karşılayarak kırmızı kan hücrelerinin üretimini artırır.

Vücudumuzun savunma sisteminin bir parçası olan bağışıklık sistemimiz sağlıklı kalmamız için çok önemlidir.

Diğerlerinin yanı sıra bakteri, virüs ve mantar gibi hastalıklara neden olan mikroplar, mevcut savunma mekanizması tarafından vücudumuzun dışında tutulur.

Durian meyvesi hayati önem taşıyan bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir. Duriandaki yüksek C vitamini içeriği bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olarak hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı daha az duyarlı olmanızı sağlar.

Durianın diyet lifi bağırsak hareketlerini kolaylaştırmaya yardımcı olur. Böylece kabızlık önlenir ve sindirim sağlığı artar.

Meyvenin tiamin içeriği yaşlı insanların iştahını ve genel refahını artırır. Ayrıca bağırsak hareketlerini uyaran durian meyvesindeki lif, bağırsaklarda sindirimi kolaylaştırır. Öte yandan mide ekşimesi, aşırı gaz ve şişkinliğin tedavisine de yardımcı olur.

Durian, kan basıncını düzenlemeye yardımcı olan ve kalp sağlığını iyileştiren potasyum açısından zengindir.

Durian, inflamatuar enzimleri kontrol edebilen ve kalp-damar hastalıkları riskini azaltabilen bir özelliğe sahiptir.

Çok sayıda çalışmaya göre, çözünebilir diyet lifi açısından zengin meyvelerin tüketilmesi, kötü kolesterol seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olur.

Bu da koroner kalp hastalığı gelişme riskini en aza indirebilir. Kalp dostu durian meyvesi yüksek lif içeriğine sahiptir.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce doktorunuza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin