Bu kan grubuna sahip olanlar yaşadı: Böbrek taşı düşürme riski en az olan kan grubu belli oldu

Son yapılan araştırma sonuçları açıklandı. Böbrek taşı düşürme riski en az olan kan grubu belli oldu. İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Bu kan grubuna sahip olanlar yaşadı: Böbrek taşı düşürme riski en az olan kan grubu belli oldu - Resim: 1

Böbrekler hayatımız için oldukça önem taşıyan organlarımız arasında bulunuyor. Böbreklerde mekanizmadaki sorunlara bağlı olarak böbrek taşları oluşabiliyor. Böbrek taşı hastalığı beslenmeden genetiğe, yaşanılan coğrafyadan cinsiyete kadar birçok faktörden etkilenebiliyor. Son yapılan araştırmalara göre bazı kan grubuna sahip kişilerin böbrek taşı düşürme riskinin daha fazla olduğu öğrenildi.

HER ON KİŞİDEN BİRİ BÖBREK TAŞI RİSKİ TAŞIYOR

Ulusal Böbrek Vakfı'na göre, her on kişiden birinin hayatlarının bir noktasında böbrek taşı olacağını bildiren bir rapora göre, her yıl yarım milyondan fazla insan böbrek taşı ile acil servise geliyor. Bir İsveç araştırması, kan grubunuzun böbrek taşı alma olasılığınızı artırabileceğini buldu.

BÖBREK TAŞLARININ BELİRTİLERİ

Mayo Clinic , böbrek taşlarının semptomlarının kaburgalarınızın altında, yanınızda ve sırtınızda keskin, şiddetli ağrıyı içerdiğini söylüyor. Ağrı dalgalar halinde gelebilir, kasıklarınıza doğru yayılabilir ve yoğunluğu değişebilir. Ayrıca idrar yaparken yanma, mide bulantısı ve kusma ve enfeksiyon, ateş ve titreme durumunda da karşılaşabilirsiniz. Acı verici olsalar da genellikle kalıcı bir hasara neden olmazlar ve bunları geçmek için tıbbi yardıma bile ihtiyacınız olmayabilir.