Bu günlük ev eşyaları klozetten bile daha pis! Elinizi bile sürmek istemeyeceksiniz. Tam bir mikrop yuvasıymış

Günlük yaşantımızda sıklıkla kullandığımız eşyaları aklınızdan geçirin. Muhtemelen aklınıza ilk gelen eşyalar, klozetten bile daha çok mikrop ve bakteri barındırıyor. Yapılan araştırmalara göre klozetten bile daha kirli olan günlük eşyalar belli oldu. İşte klozetten bile daha pis olan ev ve ofis eşyaları

Bu günlük ev eşyaları klozetten bile daha pis! Elinizi bile sürmek istemeyeceksiniz. Tam bir mikrop yuvasıymış

Klozetiniz, sifon kolundan oturma yerine ve deposuna kadar zararlı bakteri ve mikroplarla dolu bir alandır.

Ortalama olarak bir klozet, tuvalet suyundaki mikroplar da dahil olmak üzere kare başına 3,2 milyon bakteri içerir.

Bu, metrekare başına 83'e kadar bakteri ile kaplı sifon kolu ve metrekare başına 295'ten fazla bakteri ile çevrelenmiş klozet kapağı gibi temas ettiğiniz diğer parçalarda bulunan bakterilere ek olarak gerçekleşir.

Klozetler ortalama bir ev veya ofisteki en kirli eşya olarak oldukça ün kazanmış olsa da bilim, bulunduğunuz yerde çok daha kirli eşyaların bulunduğunu ve muhtemelen bunları düzenli olarak kullandığınızı kanıtladı.

Tuvaletlerin mikrop barındırdığı bilindiğinden daha sık temizlenmektedir. Ancak evinizde, muhtemelen klozet kapağından daha kirli olduklarını düşünmediğiniz için genellikle yeterince temizlenmeyen pek çok başka mikroplu şey vardır .

İşte tuvaletten bile daha kirli olan eşyalar...

CEP TELEFONU

Cep telefonunuz çoğu klozet kapağından 10 kat daha fazla bakteri taşır. Cep telefonunuz dokunduğunuz her şeyden ve dokunduğu her yüzeyden gelen bakterilerle kaplıdır.

2018 yılında yapılan bir araştırmada, İlk Tuvalet Hijyeni, telefonların klozet koltuklarından yaklaşık 7 kat daha kirli olduğunu ve telefonunuzu tuvalette kullanırsanız bu rakamların daha kötü olabileceğini buldu.

KLAVYE VE KUMANDA

Dizüstü bilgisayarınıza, klavyenize veya televizyonunuzdan oyun sisteminize ve hatta klimaya kadar her şeyi çalıştıran uzaktan kumandalarınıza günde kaç kez dokunuyorsunuz?

Bu günlük ev eşyaları klozetten bile daha pis! Elinizi bile sürmek istemeyeceksiniz. Tam bir mikrop yuvasıymış

Tıpkı telefonunuz gibi bu eşyalar da onlara dokunan her elden mikrop barındırır.

Sürekli elden ele gezen kumandalar bu nedenle tam bir mikrop yuvasıdır. Kumandalarda sağlığımıza zararlı milyarlarca mikroorganizmaların olduğunu unutmayın.

KAPI KULPLARI VE IŞIK DÜĞMELERİ

Tuvaletten daha kirli olan bölgeler evinizdeki tüm kapı kolları, kulplar, ışık anahtarları ve elektronik tuş takımları bakteri ve virüs yüklüdür.

Günde çokça kullandığımız bu yüzeylerde 217 farklı türde bakteri bulunuyor. Bu alanları haftada 1 defa sirkeli suya batırılmış bez ile güzelce silebilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin