Meğer banyodaki en pis yer orasıymış: Temizlemek kimsenin aklına gelmiyor. Tam bir mikrop yuvası

Banyo, temizlikte en zor ve özen gerektiren alanlardan biridir. Her ne kadar büyük bir titizlikle banyoyu temizlediğimizi düşünsek de o alanı ihmal ediyor olabiliriz. Haftalarca ve aylarca temizlenmeyen bu alan tam bir mikrop yuvası…

Meğer banyodaki en pis yer orasıymış: Temizlemek kimsenin aklına gelmiyor. Tam bir mikrop yuvası

Banyo, evimizde en sık kullanılan alanlardan biridir. Bu nedenle banyonun temizliği de en hassas konular arasında yer alır.

Banyonun her zaman hijyenik ve bakımlı görünmesi, sağlığımız için önem taşıyan unsurlardan biridir. Bu nedenle banyonun her alanını büyük bir özen ve dikkatle temizleriz.

Ancak biz her ne kadar dikkat etsek de bazı alanlar gözden kaçabilir. Temizlikte asla ihmal edilmemesi gereken bu alan, sağlığımızı büyük oranda riske atıyor aman dikkat.

BANYODAKİ BU ALANA DİKKAT!

Evimizde en sık kullandığımız alanlardan biri şüphesiz, banyodur. Bu nedenle banyonun her zaman temiz olması önemlidir.

Banyonun temizliği kadar içerisinde bulunan ürünlerin de temiz olması gerekir. Banyoda en çok kullanılan eşyalardan biri, duş başlıklarıdır.

Duş başlığını temizlemeyi ihmal edebilir veya temizlemek aklınıza bile gelmeyebilir. ‘Legionella’ bakterisi, duş başlıklarından hızla yayılan bir bakteri olduğundan mutlaka temizlemek gerekiyor.

Meğer banyodaki en pis yer orasıymış: Temizlemek kimsenin aklına gelmiyor. Tam bir mikrop yuvası

Aynı zamanda uzmanlar da zararlı pek çok bakteri ve mikropların duş başlığı üzerine yerleşerek yaşadığını belirtiyor.

İşte duş başlıklarında oluşan kir ve bakterilerden yayılan hastalığa da ‘Lejyoner hastalığı’ adı veriliyor. Aynı zamanda ‘duş başlığı hastalığı’ olarak da biliniyor.

Sağlığımızı riske atmamak ve hijyeni korumak adına duş başlıklarını temizlemeyi asla ihmal etmemek gerekiyor.

EN ETKİLİ DUŞ BAŞLIĞI TEMİZLEME YÖNTEMİ

Duş başlığını temizlemek için pek çok yöntem olsa da en etkilisi, her evde bulunan ve temizlikte güçlü özellikler sağlayan beyaz sirkedir.

Bir kabın içerisine eşit miktarda beyaz sirkeyi ve suyu koyun. Karıştırdıktan sonra elde ettiğiniz karışımı plastik bir poşetin içerisine aktarın.

Sirkeli su dolu plastik poşetini bir toka veya lastik bant yardımıyla duş başlığınıza sıkıca bağlayın. Duş başlığını bu şekilde yarım saat kadar beklettikten sonra güzelce durulayın.

Bu etkili yöntem sayesinde duş başlığı içerisinde tek bir kireç lekesi kalmayacak ve duş başlığınız ilk günkü formuna dönecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin