Bolu depremi sonrası korkutan açıklama geldi. Prof. Naci Görür: Tam olarak kırılıp ana kola ulaşmadı, nitelikli depremler buralarda beklenebilir

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür bu sabah saatlerinde Bolu'da meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem sonrası açıklamada bulundu. Kandilli Rasathanesi tarafından 4.1 büyüklüğünde açıklanan depremin KAF'ın kuzey kolunda meydana geldiğini söyleyerek, "Tam olarak kırılıp ana kola ulaşamadı. Bu nedenle bu nitelikli depremler buralarda beklenebilir" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Bolu depremi sonrası korkutan açıklama geldi. Prof. Naci Görür: Tam olarak kırılıp ana kola ulaşmadı, nitelikli depremler buralarda beklenebilir

Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan bilgilendirmeye göre Bolu merkezli sabah saatlerinde bir deprem meydana geldi. Açıklanan verilere göre büyüklüğü 4.1 olan deprem çevre illerde de hissedildi.

AFAD tarafından ise Bolu merkezli depremin büyüklüğü 3.9 olarak duyuruldu. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür de Bolu merkezli deprem ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Prof. Görür, "Tam olarak kırılıp ana kola ulaşamadı. Bu nedenle bu nitelikli depremler buralarda beklenebilir" ifadeleniri kullandı. 

Prof. Dr. Naci Görür, şu bilgilendirmeyi yaptı: "Bolu-Mesciçele’de 4,1 deprem oldu. 1999 depremlerinde Kacaeli’nde kırılan KAF’ın kuzey kolu Bolu yöresinde tam olarak krılıp ana kola ulaşamadı. Bu nedenle bu nitelikli depremler buralarda beklenebilir."

Deprem çevre illerde de hissedilmiş vatandaşlarda panik yaşanmıştı. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin